Αντίστροφη μέτρηση για το Open Mall (Ανοιχτή Αγορά) στο Δήμο Αρταίων, το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί με την σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου… κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη για την εκπόνηση της μελέτης. Για την εκπόνηση των προσχεδίων της, θυμίζουμε ότι προκηρύχθηκε πανελλήνιος ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 43.084 ευρώ, στον οποίο συμμετείχαν τρία αρχιτεκτονικά γραφεία, όλα με έδρα την Αθήνα. Τα προσχέδια εξέτασε ορισθείσα επιτροπή που αποτελούνταν από την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Σοφία Γρύλια, τον αρχιτέκτονα, Νίκο Μπανταλούκα, από δύο αρχιτέκτονες εξ Αθηνών και έναν από την Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε η επιτροπή δεν ανέδειξε αρχιτεκτονικό γραφείο για την πρώτη θέση. Έδωσε ένα δεύτερο βραβείο ενώ δύο βρέθηκαν στην τρίτη θέση. Τα ονόματα των αρχιτεκτονικών γραφείων, επισήμως τουλάχιστον δεν έγιναν ακόμα γνωστά.
Το έργο για την δημιουργία του Open Mall εντάχθηκε το 2019 στο ΕΣΠΑ με την πρόταση του Δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο να ανεβάζει τον προϋπολογισμό στα 3,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 1,9 εκατ. ευρώ θα διατεθεί μέσω ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από το Δήμο. Από το ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ, ο Δήμος χρηματοδοτείται με 1,5 εκατ. ευρώ και με 400.000 ο Εμπορικός Σύλλογος.
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, στην οποία περιλαμβάνονται: Νέα πλακόστρωση όλου του πεζοδρομημένου τμήματος, φύτευση νέων δέντρων, νέες ζαρντινιέρες λουλουδιών, νέα παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός και υπαίθρια παιγνίδια. Προβλέπεται επίσης: Κατασκευή δύο σιντριβανιών, ένα στην κεντρική πλατεία και ένα δεύτερο στα Ψαροπλιά, ενώ παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις με σκοπό την ανάπλαση στον χώρο δίπλα στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας κι ακόμα: Εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, τοποθέτηση υδραυλικών μπαρών στις εισόδους των πεζοδρόμων, προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου και διαγωνισμός Αστικής Τέχνης «Art Mall».
Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει εργασίες επεμβάσεων επί των προσόψεων σε 206 εμπορικά καταστήματα, την προμήθεια εξοπλισμού προσόψεων στα εμπορικά καταστήματα, την δημιουργία ιστοσελίδας προώθησης συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και τις δαπάνες για έκδοση αδειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ