Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν δύο αναφορές προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Υποδομών και Μεταφορών.

Η πρώτη σχετικά με την επιστολή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) για τις φορολογικές απαλλαγές που είναι επιβεβλημένο να έχουν οι αποζημιώσεις που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες λεωφορείων δημόσιας χρήσης. Η δεύτερη με βάση την επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την εξομοίωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με τα υπεραστικά.
Στην πρώτη αναφορά επισημαίνεται ότι εξαιτίας της μεγάλης ζημιάς που έχει υποστεί ολόκληρος ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων, οποιαδήποτε φορολογική μείωση του ποσού της αποζημίωσης που πρόκειται να λάβουν οι ιδιοκτήτες θα είναι εις βάρος τους.
Επίσης τονίζουν ότι λόγω οφειλών των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει τη ρύθμισή τους, δεν είναι σε θέση να εκδώσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με αποτέλεσμα με τις ισχύουσες διατάξεις, να παρακρατηθούν οι οφειλές από το ποσό της αποζημίωσης. Για να αποφευχθεί αυτό προτείνουν την παρακράτηση ενός μικρού μόνο ποσοστού της οφειλής τους.
Επιπρόσθετα στη δεύτερη αναφορά του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνεται η αδικία ως προς το κόστος των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων σε σχέση με τα υπεραστικά λεωφορεία που είναι σχεδόν το διπλάσιο και ζητούν τη διευθέτηση του αιτήματος.
Επιπλέον ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που αναφέρουν είναι η ανάγκη για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το έτος 2021, καθώς λόγω της πανδημίας η κίνησή τους από τον Μάρτιο έχει περιοριστεί σε ποσοστό άνω του 90%.
Τέλος οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενοι στους αρμόδιους Υπουργούς τους κάλεσαν να τους ενημερώσουν για τις ενέργειές τους και τις αποφάσεις τους επί των θεμάτων αυτών.

Ακολουθούν τα κείμενα των Αναφορών:

ΘΕΜΑ: «Φορολογικές απαλλαγές της αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτουμε την επιστολή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού με αριθμ. πρωτ.: 3758/11-11-2020, η οποία σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, σχετικά με το αίτημα για απαλλαγή από κάθε φορολογική επιβάρυνση της οικονομικής αποζημίωσης που θα δοθεί στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης. Η αποζημίωση που αναλογεί στον καθένα είναι μικρή, σε σχέση με τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος.
Επιπλέον, τονίζουν ότι λόγω της αδυναμίας, των εν λόγω επιχειρήσεων, να εκδώσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εξαιτίας των οφειλών τους, καθώς ακόμα δεν έχουν προβεί στη ρύθμισή τους, προτείνουν την παρακράτηση ενός μικρού ποσοστού της οφειλής τους.
Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη επιστολή και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

ΘΕΜΑ: «Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα Τουριστικά Λεωφορεία.»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτουμε την επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με την οποία ζητούν την εξομοίωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με τα υπεραστικά λεωφορεία, καθώς έχουν σχεδόν το διπλάσιο κόστος.
Επίσης τονίζουν την ανάγκη για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το έτος 2021, μέσω συμψηφισμού τους με τα τέλη κυκλοφορίας που έχουν ήδη καταβληθεί για το έτος 2020, διότι από το Μάρτιο του 2020 και στη συνέχεια η κίνησή τους έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 90%.
Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη επιστολή και να μας ενημερώσετε σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ