ΤΟ νοσοκομείο Πρέβεζας έχασε έναν εξαίρετο γιατρό, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία και οδύνη φυσικά στην οικογένειά του.
Ο λόγος για τον χειρουργό, Γιάννη Γεωργίου, ο οποίος στις 15 Οκτωβρίου είχε πάρει άδεια να πάει στην Τουρκία με την σύζυγό του που είναι Τουρκάλα, καταγόμενη από τη Σινώπη. Μετά από λίγες ημέρες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται ραγδαία. Εισήλθε σε νοσοκομείο, διασωληνώθηκε δεν μπόρεσε να βγει νικητής. Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου υπέκυψε.
Ο χειρουργός, Γιάννης Γεωργίου, ήταν 51 ετών και λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων ετάφη σε νεκροταφείο της Σινώπης. Απ’ ότι μάς μεταφέρεται αργότερα όταν κοπάσει ο «πόλεμος» της πανδημίας, ίσως επιτραπεί η εκταφή του και τα οστά μεταφερθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πρέβεζα.
Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε η προσφορά του στο νοσοκομείο Πρέβεζας ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Διακρίνονταν για την επιστημονική του επάρκεια και την ανθρωπιά.
Κάτι άλλο που επίσης πληροφορούμαστε είναι ότι υπηρετώντας στη Νάξο, όπου γνώρισε και την σύζυγό του, οργάνωσε με τρόπο άρτιο την Χειρουργική κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι κάτι που δεν ξεχνούν οι κάτοικοι. Ο κορωνοϊός, όμως, είναι αδίστακτος χτυπώντας όποιον βρει μπροστά του. Απ’ ότι λέγεται τον κόλλησε από τον κουνιάδο του.
Μεγάλη πραγματικά η απώλεια.

Υποψήφιος με τον νυν δήμαρχο Πρέβεζας
ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ, εν τω μεταξύ, είναι οι πολίτες της Πρέβεζας από τον θάνατο του χειρουργού, Γιάννη Γεωργίου, που έχασε τη μάχη χτυπημένος από τον κορωνοϊό.
Πλην της οικογένειάς του που το τραύμα σε κάθε περίπτωση είναι πολύ βαθύτερο, ιδιαίτερα σοκαρισμένος είναι ο δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δεν έκρυψε την οδύνη του. «Ήμασταν φίλοι από τότε που πηγαίναμε μαζί στο δημοτικό σχολείο…» μάς είπε.
Όταν ο Ν. Γεωργάκος πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο στενός φίλος βρέθηκε στο πλευρό του. Κατήλθε υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του «Δήμος της καρδιάς μας». Όμως λόγω εκλογικού νόμου, παρότι έλαβε υψηλό αριθμό ψήφων, δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Στην Πρέβεζα μιλούν για ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και έναν άριστο επιστήμονα.
Αιωνία του η μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ