Μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2020 – 2021».

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους και τόνισε, ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.

Επίσης ο κ.Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, Φιλοθέης και Ξηροβουνίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Βλαχερνών, και Αρταίων καθώς και η προληπτική συντήρηση των αντλιών από τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό όμβριων υδάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί σχετικά με την προμήθεια άλατος, ότι υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα 50 τόνων από πέρυσι ενώ ο Δήμος Αρταίων, μέριμνα και για την προμήθεια νέας ποσότητας.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Διοικητής της Π.Υ κ.Σπύρος Παπαστάθης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Θεοχάρης Αντώνης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ο Διοικητής Α.Τ Άρτας, κ. Αχιλλέας Δερβένης, ο κ. Τζουμάκας Κων/ντίνος από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο κ. Χελάς Δημήτριος, από την Διεύθυνση Δασών Άρτας, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής κ. Κίτσιος Θεοφάνης, από το ΕΚΑΒ Δημήτριος Παππάς και ο υπάλληλος της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων κ. Ιωάννης Πάνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ