Το πρώτο βραβείο απέσπασε στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020», στην κατηγορία Πανεπιστήμια, το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο διαγωνισμός αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Κέντρου Αριστείας RISE, του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στον διαγωνισμό Δημιουργίας Ηλεκτρονικών Παιγνιδιών «Λογιπαίγνιον» που είναι ετήσιος και αναφέρεται σε θέματα που συνδέονται με την επιστήμη της Πληροφορικής, τα Πολυμέσα και τις Γραφικές Τέχνες, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετείχε ομάδα φοιτητών. Η ομάδα που απέσπασε το πρώτο βραβείο, συγκροτήθηκε από το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος, Μαρία Χρόνη, και συμμετείχαν οι: Άγγελος Ανδρέου, Βασίλης Βουρονίκος, Αλέξανδρος Κόκκινος και Χρήστος Γεωργίου Μουσσές.
Οι διαγωνιζόμενοι εκλήθησαν να δημιουργήσουν ψηφιακά παιγνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τα οποία εμπίπτουν στη θεματολογία «Έξυπνη Πόλη (Smart City)». Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέπτυξαν ένα παιγνίδι που μεταφέρει τον παίχτη σε μια έξυπνη πόλη του κοντινού μέλλοντος, δείχνοντάς του τα οφέλη της, το πώς λειτουργεί, τί μπορεί να συμβεί σ’ αυτή όταν στα υπάρχοντα συστήματά της παρουσιάζονται σφάλματα και το πώς αυτά μπορούν να λυθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ