Η ΟΑΣΝΑ καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των σωμάτων ασφαλείας κατά Σωματείων -Φορέων- εργατών- φοιτητών στην φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Η Κυβέρνηση δείχνει πεντακάθαρα πως δεν θα επιτρέψει να σηκώσει κεφάλι κανείς εργάτης , αγρότης, κανείς νεολαίος, κανείς συνταξιούχος, μας ξεγελάει με ψίχουλα για όποια παραγωγή ξεπουλιέται κάτω του κόστους.
Οι πολύ χαμηλές τιμές στις ελιές – λάδι – εσπεριδοειδή ,οι πρόσφατες εξελίξεις με τις επιδοτήσεις , δεν αναπληρώνονται με εξαγγελίες για μετρημένα ψίχουλα μόνο στους μεγαλο-αγρότες-επιχειρηματίες.
Η κτηνοτροφία – αλιεία έχει διαλυθεί. Τα χωριά ρημάζουν και η τοπική διοίκηση στολίζει τις πλατείες για τις γιορτές. Το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί. Βροχή και πνιγόμαστε – πυρκαγιά και καιγόμαστε – σεισμό και σκοτωνόμαστε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε
ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές , τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς ,που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας ,με τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα ,που είναι εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα ΜΜΜ ,που βιώνουν την απειλή της ανεργίας ,της απόλυσης ,που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου .

Η πρεμούρα τους και οι περιοριστικοί νόμοι έχουν να κάνουν με το εγκαταλελειμμένο σύστημα υγείας και όχι με τις ζωές μας. Ο λαός θα σώσει το λαό από την πανδημία – από την εξαθλίωση .
Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής
και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις , για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες τις κρίσης και της πανδημίας , να οργάνωση την αντίσταση και την αντεπίθεση του.

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η μανία και η λύσσα με την οποία χτυπούσαν στις 17 Νοέμβρη σίγουρα θα έχει και συνέχεια.
Άλλωστε κι εμείς οι αγρότες όπως και ο υπόλοιπος λαός έχουμε βιώσει στο πετσί μας το όργιο της κρατικής καταστολής , που σαν στόχο έχει την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγάλων συμφερόντων , των μονοπωλιακών ομίλων.

Έχουμε πείρα ότι η απάντηση μας πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας. Το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων μας και η δημιουργία νέων , όπως κάναμε στο Πέτα με την μαζική συμμετοχή που δείχνει και τον δρόμο , εδώ και τώρα να προχωρήσουν οι εκλογές και στους άλλους συλλόγους μας , με όρους μαζικούς , γιατί η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει «διάλειμμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ