Με την έγκριση της χρηματοδότησής τους έγινε το πρώτο βήμα για δύο έργα τοπικής σημασίας, ύστερα από ενέργειες του βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στύλιου.
Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση του οικισμού Ντόβρας τοπικής κοινότητας Βελεντζικού Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, και την ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κτιριακής εγκατάστασης και του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου στο Βουργαρέλι Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων.
Για το έργο ασφαλτόστρωσης, η έγκριση για την χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανέρχεται στο ποσό των 153.000 ευρώ. Αντίστοιχα για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου στο Βουργαρέλι, ποσό ύψους 165.556 ευρώ προέρχεται από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 229.128 ευρώ.
Για τη θετική αυτή εξέλιξη ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, δήλωσε: «Ζούμε μέσα στην τοπική κοινωνία, είμαστε δίπλα στους πολίτες ακόμα περισσότερο σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Τόσο το έργο ασφαλτόστρωσης του οικισμού Ντόβρας Βελεντζικού, που θα εξασφαλίσει την οδική πρόσβαση των κατοίκων με ασφάλεια, όσο και η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου στο Βουργαρέλι, πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινότητα πολιτών και μαθητών. Η έγκριση της χρηματοδότησής τους είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίησή τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη καθώς και τον πρόεδρο του “Πράσινου Ταμείου”, Στάθη Σταθόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ