Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς υπάρχουν ήδη στο site της «ΑΑΔΕ» (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της, είτε για να δουν τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν, είτε για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ποσό δεν έχει αλλάξει σε σχέση μ’ αυτό που πλήρωσε ο καθένας πέρυσι, για τα αντίστοιχα τέλη του 2020.
Η διαδικασία με κωδικούς στο «myTaxisnet»
Για τα φυσικά πρόσωπα: Αφού εισέλθουμε στην ιστοσελίδα της «ΑΑΔΕ», πηγαίνουμε στο πεδίο «Πολίτες», έπειτα «Οχήματα» και κατόπιν «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet».
Όταν πρόκειται για επιχειρήσεις, τα βήματα είναι: «Επιχειρήσεις», έπειτα «Φορολογικές υπηρεσίες», στη συνέχεια πηγαίνουμε στο πεδίο «Οχήματα» και κατόπιν «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet».
Η διαδικασία χωρίς κωδικούς στο «myTaxisnet»
Εάν κάποιος δεν έχει κωδικούς για το «myTaxisnet», ακολουθεί τα εξής βήματα στο site: Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο πηγαίνουμε στο πεδίο «Πολίτες», έπειτα «Οχήματα» και κατόπιν «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet».
Για επιχειρήσεις πηγαίνουμε στο πεδίο «Επιχειρήσεις», έπειτα «Φορολογικές υπηρεσίες», κατόπιν στο πεδίο «Οχήματα» και τέλος στο «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet».
Πώς θα γίνει η πληρωμή τους;
Όπως αναφέρεται, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
1. Με τον QR κωδικό, οποίος υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο. Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να τον σκανάρει με το κινητό τηλέφωνό του (εφόσον διαθέτει smartphone) και να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί μέσω κινητής τραπεζικής.
2. Διαδικτυακά, μέσω web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.
3. Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων («ΕΛΤΑ»), όταν δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης κάποιας από δύο ανωτέρω επιλογές. Βεβαίως, λόγω των συνθηκών που ισχύουν για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, καλό θα είναι να αποφεύγεται όσο γίνεται η επίσκεψη σ’ αυτά.
Προθεσμία πληρωμής
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο, εκτός απ’ αυτούς που θα καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία. Σε διαφορετική περίπτωση, η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στον καθένα, δηλαδή διπλάσιο του αρχικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ