Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής των εργαζομένων που βρίσκονται σε ιδιαίτερη πίεση έθεσε σε λειτουργία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η υπηρεσία λειτουργεί από την Ψυχιατρική Κλινική του εν λόγω νοσοκομείου και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Ψυχιατρικής Κλινικής, σε συνεργασία με τις δομές ψυχικής υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας. (Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) και TACT Hellas).
Η Υπηρεσία απευθύνεται: Πρώτον, στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δίνοντας προτεραιότητα στο προσωπικό που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του Covid-19. Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, καθώς και για τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού που νοιώθουν την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για την κρίση.
Αυτονόητη είναι η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας υποστήριξης και για το προσωπικό άλλων νοσοκομείων της ευρύτερης Περιφέρειας που ενδεχομένως αναπτύξουν κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Για την διασφάλιση του κλίματος εμπιστοσύνης και την απομάκρυνση κάθε ενδεχόμενου στιγματισμού, η υποστηρικτική παρέμβαση των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σχεδιάζεται να γίνεται κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας των άλλων δομών ψυχικής υγείας.
Δεύτερον, στα άτομα της κοινότητας που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Τρίτον, στους γονείς και τα παιδιά που έχουν τεθεί σε καραντίνα ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.
Η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 6945521344 ή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail: psychiatry. pgni@gmail.com, ενώ τα επείγοντα αιτήματα θα απαντώνται άμεσα. Οι συνεντεύξεις θα γίνονται τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ