Γιάννης Φωτονιάτας. Σούπερ αθληταράς και παίκτης. Ψηλός. Γίγαντας. Ομορφάντρας. «Παναμβρακικάρα… για θάνατο». Πρώτος στον στίβο. Γιγάντιος στον Παναμβρακικό. Φυλακές, εξορίες. ΕΛΑΣ – ΚΚΕ. Ο «Γελάδας» κουκουλοφόρος και οι ντόπιοι ναζιστές, φασίστες, δοσίλογοι, τον είχαν στο… μάτι. Μελάτες: 22 Απριλίου 1947.
Τα Αμερικανάκια ανέλαβαν προδοσία, σύλληψη και αποκεφαλισμός μαζί με άλλα 10-12 παλικάρια του λαού μας. Στα REO… οι πτ@νες της Άρτας και οι κύναιδοι (προδότες) κλώτσαγαν τα κεφάλια των ηρώων. Πέρναγαν μέσα από την Σκουφά… Κατόρθωμα!

Δυστυχώς, δυστυχέστατα, αγαπητοί… κάποιοι από τους «φαλαγκάρχες», «φαλαγκίτες» που κλώτσαγαν τα κομμένα κεφάλια των ηρώων αργότερα, όταν έπεσε η φασιστική χούντα κι ήρθε η ντεμοκρατία και πιο πριν, το ξέχασα, εκλογάς δημοτικάς, κάποιοι πούκοβαν κεφάλια και τα κλώτσαγαν οι άθλιοι, έπιασαν πόστα θεσμικά.

Ωρύονταν, φώναζε η μάνα μου. Όχι αυτούς. Όχι. Αυτοί έκοψαν τα κεφάλια των παιδιών… Αυτοί τα κλώτσαγαν. Αυτοί τα κάρφωσαν στα τοίχια, στις κολώνες, στο Κιλκίς, σε δημόσια θέα. Γνωστοί. Γνωστότατοι. Κοπιάστε. Γιάννης Φωτονιάτας: Τιμημένο παλικάρι του λαού μας. Ήρωας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here