Ένα ακόμη έργο που είχε οραματιστεί ο Δήμος Αρταίων, μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά από την υπογραφή του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, παρουσία και του εργολάβου του έργου.
Πρόκειται για την αποκατάσταση του διατηρητέου Ιστορικού Δημαρχείου της πόλης της Άρτας, ένα έργο προϋπολογισμού 2.5,εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και στο οποίο περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης, αναπαλαίωσης και αξιοποίησης του κτιρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου, αποτελεί ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής που έχει σαν στόχο να παραδοθεί στην κοινωνία ένα διατηρητέο, ιστορικό κτίριο δείγμα πολιτισμού της Άρτας, ενώ θα λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις. Επίσης, βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα θα δημιουργηθεί και ένας χώρος ως Γραφείο Δημάρχου. Επιπλέον το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου που δεν αναφερόταν στην διαθήκη του ευεργέτη, περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Αρταίων, το 2015 με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» .
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη:
«Η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Ιστορικό Δημαρχείο, ένα έργο με ιστορική και συμβολική αξία. Το παλιό μας Δημαρχείο, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει συνδεθεί με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης μας. Στόχος μας, δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά η αξιοποίησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα επόμενα χρόνια οι Αρτινοί θα διαθέτουν ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ένα ακόμη σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη»».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ