Σε πλήρη λειτουργία – σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων – επανέρχεται το ενισχυμένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που απευθύνεται στους ευάλωτους δημότες με υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένους, οικονομικά ασθενέστερους, ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.
Οι δημότες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2810.78840 από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-15:00 και Σάββατο 08:00 -14:00. Για έκτακτη ανάγκη στο 26813- 62100 από 15:00-21:00 και στο email diplasou@arta.gr για να αναφέρουν τις ανάγκες τους. Θα τους παρέχονται υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και φάρμακα) κα.
Επιπρόσθετα οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων (άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, ΑμΕΑ κτλ) ή χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7:00 έως 15:00 στο τηλέφωνο 26810-77400.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσπάθεια ψυχολογικής βοήθειας όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δυσάρεστες επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7:00 έως 15:00 στο Κέντρο Κοινότητας, προκειμένου να λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στο τηλέφωνο 26813.62138.
Επιπλέον, η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών συνδρομής για τους ωφελούμενους (ΤΕΒΑ) θα πραγματοποιείται με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιούχων και των εργαζομένων.
Προστασία των εργαζομένων: Σε όλα τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις και καθαριότητα όλων των χώρων.
Ταυτόχρονα, σε όλα τα δημοτικά κτίρια, το προσωπικό και οι επισκέπτες εισέρχονται υποχρεωτικά με μάσκες, ενώ μέσω της θερμικής κάμερας η οποία είναι εγκατεστημένη στην είσοδο του Δημαρχείου, πραγματοποιείται θερμομέτρηση του προσωπικού και των επισκεπτών.
Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι άδειες ευπαθών ομάδων, άδειες ειδικού σκοπού, για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και η δυνατότητα για εξ’ αποστάσεως εργασία – τηλεργασία, όπου είναι δυνατό ακολουθώντας τις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αναδιατάσσονται οι χώροι εργασίας, για εξασφάλιση των μεγαλύτερων δυνατών αποστάσεων και την προστασία όλων.
«Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου μας είναι έτοιμος. Η προετοιμασία που δημιουργήσαμε την προηγούμενη περίοδο για την πανδημία, μας κράτησε ασφαλείς και τώρα ενισχύεται ακόμη περισσότερο για να την αντιμετωπίσουμε με την ίδια ετοιμότητα και υπευθυνότητα» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Πανέτας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού και γενικός γραμματέας του Δήμου Αρταίων, Κώστας Ζέρβας, πρόσθεσε: «Όλες οι υπηρεσίες μας λειτουργούν συλλογικά και απόλυτα συντονισμένα, εντατικοποιούν κάθε προσπάθεια για παραμείνουμε και να είμαστε ασφαλείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ