Σε δολιοφθορά αποδίδουν οι αρμόδιοι την διακοπή νερού που υπέστησαν από την περασμένη Πέμπτη το Δίστρατο, η Ανεμορράχη και οι γύρω οικισμοί. Το πρόβλημα ξεκίνησε με μείωση του νερού στις περιοχές των νοικοκυριών τους, κινητοποιώντας τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Βρυζοκαλάμου και τον πρόεδρο τοπικής Κοινότητας Διστράτου.
Όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος και το επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Τ» ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, το νερό διακόπηκε σε φρεάτιο του δικτύου που βρίσκεται στα όρια της Κυψέλης. Εκεί άγνωστος δράστης είχε τοποθετήσει πέτρα στον αγωγό που στέλνει το νερό στο δίκτυο προς τα εν λόγω χωριά. Η πέτρα είχε διάμετρο όση και ο αγωγός και ήταν τοποθετημένη με τέτοια σπουδή ώστε χρειάστηκε να την σπάσουν με κομπρεσέρ για να την απομακρύνουν.
«Όλα δείχνουν ότι αυτός που το έκανε είχε ρίξει κι άλλες πέτρες μέσα στον αγωγό. Έτσι σταδιακά συγκεντρώθηκαν σε κάποιο σημείο και τελικά έφραξε εντελώς», επισήμανε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Έχει αναλάβει πλέον εργολάβος να σκάψει για να εντοπίσει το σημείο που είναι φραγμένο το δίκτυο και να το καθαρίσει».
Η παρέμβαση ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα χωριά και οι οικισμοί που υδρεύονται από αυτόν τον αγωγό έμειναν χωρίς νερό. Ο κ. Χασιάκος εξήγησε ότι η αναζήτηση του σημείου φραγής στο δίκτυο είναι χρονοβόρα υπόθεση. Ο εργολάβος που ανέλαβε να βρει και να βγάλει τις πέτρες πρέπει να σκάβει και να ανοίγει τον αγωγό σε διάφορα σημεία μέχρι να εντοπίσει το σημείο φραγής.
Στην επισήμανσή μας ότι το φρεάτιο ήταν ανοιχτό και εύκολα προσβάσιμο στον οποιοδήποτε, ο κ. Χασιάκος εξέφρασε την άποψη πως «πρόκειται για δολιοφθορά και όταν κάποιος σκεφτεί να κάνει κάτι τόσο κακό δεν τον σταματά ένα λουκέτο στο φρεάτιο».
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων όσο και οι κάτοικοι της περιοχής θέτουν ερωτηματικά για το δίκτυο Βρυζοκαλάμου που στα περισσότερα σημεία έχει ανοιχτά φρεάτια που επισείουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Σημείωση: Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε για το θέμα, λάβαμε την απάντηση ότι ο εργολάβος βρήκε όλες τις πέτρες που ρίχθηκαν στο δίκτυο, με αποτέλεσμα την εκ νέου φυσιολογική πλέον ροή του νερού.
Τουτέστιν σε όσα χωριά παρατηρήθηκε σταμάτημα της ροής, το νερό επανήλθε κανονικά.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ