Με τηλεδιάσκεψη, όπως συμβαίνει πανελλαδικά τους τελευταίους μήνες της υγειονομικής κρίσης, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης και 3 έκτακτα.
Και σ’ αυτή την συνεδρίαση υπήρξε ομοφωνία για σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η συμπαράσταση στα αιτήματα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ Άρτας και η εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα».
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τράμπας, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Χρ.Τσιρογιάννη, ανέγνωσε στο Σώμα υπόμνημα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Άρτας, που αφορούσε προβλήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την πρόθεσή τους να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των υπάλληλων της Δ.Ο.Υ Άρτας, σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Αναφορικά με το «Αρχοντικό Παπακώστα» και την εξαγορά του ακινήτου, το αίτημα έτυχε της καθολικής στήριξης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην τοποθέτησή του αναφορικά με το θέμα δήλωσε:

«Σήμερα είναι από τις πολλές φορές, που το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει ομόφωνα υποστηρίξει προτάσεις της Δημοτικής μας Αρχής για το συμφέρον της Άρτας. Η εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα» είναι μαχητή, καθώς μπροστά μας έχουμε μια ευκαιρία να το εντάξουμε στο Πράσινο Ταμείο ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να το αγοράσουμε με Δημοτικούς Πόρους».
Και συνέχισε, τονίζοντας: «Σε κάθε περίπτωση το Αρχοντικό Παπακώστα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι ένα διατηρητέο κτίριο με ιδιαίτερη αξία και σκοπός του Δήμου είναι η αγορά και αξιοποίησή του, κάτι που για εμάς ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση ».
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν και άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ