“Λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας”

Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω ως αναφορά την Ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, την οποία επισυνάπτω με την παρούσα, και η οποία αναφέρεται στις ελλείψεις αλλά και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν Άρτας σαν μονάδα στο σύνολό της, με αποτέλεσμα την αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας της , ιδίως με την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid-19.
Ειδικότερα,οι εργαζόμενοι τονίζουν την έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, και επισημαίνουν την αδράνεια και την αναστολή κάθε σχεδιασμού τους προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα την ξαφνική υποδοχή ασθενών με covid-19 από τα Γιάννενα, χωρίς προετοιμασία, και μάλιστα από ένα Noσοκομείο Αναφοράς σε ένα Νοσοκομείο μη Αναφοράς, την τελευταία στιγμή.
Επίσης, σημειώνουν το σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης για προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας, ιδιαίτερα με τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
Υπάρχουν επίσης ανάγκες σε εξοπλισμό, και αναφέρουν ότι μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να χρησιμοποιείται ο μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του ιού που έχει γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο, και λειτουργεί από το υπάρχον προσωπικό.
Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ενός Νοσοκομείου το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και πέραν των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Κύριε Υπουργέ,
Υπάρχει πρόβλημα συγκεκριμένου Περιφερειακού σχεδιασμού στη διαχείριση των ασθενειών covid-19, αλλά και στα ειδικότερα προβλήματα στο Γ.Ν Άρτας, όπως και ο ίδιος διαπίστωσα σε επίσκεψή μου εκεί.
Οι καθυστερήσεις και η αδράνεια στην έγκαιρη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην αποτελεσματική λειτουργία του και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Και τα προβλήματα, εκτός από τη νοσηλεία, αφορούν και στην έγκαιρη διάγνωση, με πολλά και δωρεάν τεστ, και στην οργανωμένη διαδικασία ιχνηλάτησης. Για το Γ.Ν Άρτας η ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι επείγουσα. Αλλά και η καλύτερη οργάνωση στην αξιοποίηση του προσωπικού από όλες τις δομές υγείας (Κέντρα Υγείας,ΠΕΔΥ , κτλ)
Παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή την επισυναπτόμενη Επιστολή και με ενημερώσετε σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου θέματος,για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Άρτας στην τόσο κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας covid-19.
Ο Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ