Ο νομός Άρτας είναι ένας από τους 54 της Ελλάδος και αυτή την περίοδο τη χώρα κυβερνά η ΝΔ. Ο Γεώργιος Στύλιος είναι ένας από τους βουλευτές της, άρα η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν την ίδια πολιτική η οποία τις περισσότερες φορές είναι αντιλαϊκή. Δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα και νομοσχέδια που άλλα αφορούν όλη τη χώρα και άλλα τον νομό μας.
Ας δούμε, λοιπόν, κάποια που ενδιαφέρουν τους Αρτινούς πολίτες όπως για παράδειγμα το πτωχευτικό νομοσχέδιο, τους παραγωγούς, τον κόμβο για το οποίο έδειξε ενδιαφέρον ο Γ. Στύλιος. Ολόκληρη η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος ζει μια υγειονομική κρίση που μεταφράζεται και σε οικονομική καθώς η πανδημία ακούμπησε την οικουμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για τη χώρα μας μπορούμε να πούμε πως αυτή η υγειονομική κρίση, μετά από μία σχεδόν δεκαετία οικονομικής αντίστοιχης, είναι η χαριστική βολή. Τα προβλήματα πολλά, η κοινωνία «όμηρος» και η ΝΔ έφερε στη Βουλή το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο για να αποτελειώσει ό,τι μπορεί να υπήρχε όρθιο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε και ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο καθώς είναι ταγμένη στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδέες που καταδιώκει την φτώχεια. Ξεχνώντας ότι αυτή τη φτώχεια στην Ελληνική κοινωνία την προκάλεσε η ίδια την πενταετία 2004 -2009, τότε που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και έφερε τα μνημόνια. Παράλληλα με τα μνημόνια έφερε μια παρατεταμένη κοινωνική και οικονομική κρίση, δημιουργώντας πολλούς νέους φτωχούς που έχουν αδυναμία να πληρώσουν, αλλά και ελάχιστους πλούσιους που ενώ πήραν πολλά θέλουν ακόμα περισσότερα.
Ο νέος πτωχευτικός νόμος οδηγεί σε μαζικούς πλειστηριασμούς, αφήνοντας τους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες και δίνοντας την χαριστική βολή στην μικρομεσαία τάξη. Πρόκειται για νομοσχέδιο που υπαγόρευσαν οι τράπεζες και τα funds και στην καλύτερη περίπτωση οι ιδιοκτήτες να γίνουν ενοικιαστές στο σπίτι τους. Επίσης, το νέο νομοσχέδιο γίνεται πιο σκληρό και για τους εγγυητές, οι οποίοι δεν θα απαλλάσσονται και θα τραβήξουν το δικό τους Γολγοθά.
Γι’ αυτό το νομοσχέδιο αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία έκανε έκκληση να αποσυρθεί, καθώς επίσης η κοινωνία και όλοι οι φορείς (πχ Δικηγορικός Σύλλογος). Η κυβέρνηση έκλεισε τ’ αυτιά και προχώρησε. Βέβαια, θα αντιληφθεί ότι απέναντι στην κοινωνία δεν θα μπορέσει να κλείσει τ’ αυτιά της. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις σ’ αυτούς που θα χάσουν τα σπίτια τους, σ’ αυτούς που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, σ’ αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους. Και ο κ. Στύλιος πώς θα απαντήσει σε όλους αυτούς από τη στιγμή που ψήφισε το νομοσχέδιο και μάλιστα το υπερασπίστηκε;
Ας δούμε ένα θέμα τοπικού χαρακτήρα καθώς ο εν λόγω βουλευτής το αντιλήφθηκε καθυστερημένα. Πέρασαν τουλάχιστον κάποια χρόνια από την ημέρα που είχε ανακοινωθεί η κατασκευή του κόμβου στην πλατεία Ζέρβα. Οι εργασίες άρχισαν με καθυστέρηση ετών. Άρχισαν όμως και αφού σταμάτησαν για διάφορους λόγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, έδειξε όψιμο ενδιαφέρον για μια περιοχή που πολλοί θεωρούν υποβαθμισμένη. Όψιμο ενδιαφέρον απέναντι σε ανθρώπους που μένουν στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι είναι περήφανοι αλλά και μεροκαματιάρηδες οι περισσότεροι. Που έχουν το άγχος της εργασίας και θέλουν υποτυπώδεις υποδομές τις οποίες πρέπει και μπορούν να προσφέρουν η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος. Άρα χρειάζεται πραγματικό και όχι όψιμο ενδιαφέρον.
Το επόμενο θέμα το οποίο αντελήφθη ο κ. Στύλιος είναι το θέμα της παραγωγής του νομού. Ευτυχώς που υπάρχει και ο τοπικός Τύπος (σύμφωνα με τη δική του τοποθέτηση) και ενημερώνεται ο βουλευτής και η κυβέρνηση για τα προβλήματα των παραγωγών της ελιάς. Τα μέτρα, όμως, που πρέπει να λάβει η Πολιτεία για τα προβλήματα δεν τα ανέφερε παρά μόνο προέβη σε εικασίες ενημέρωσης. Οι παραγωγοί είτε πρόκειται για τις ελιές είτε για τα ακτινίδια ή για τα πορτοκάλια ή για οποιοδήποτε άλλο προϊόν της περιοχής, θέλουν πραγματικό και όχι επιφανειακό ενδιαφέρον.
Δυστυχώς την κοινωνία που θέλουμε φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μπορεί να μάς την προσφέρει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μια φοβισμένη κοινωνία, χρεωμένη, πτωχευμένη. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι παρόντα στην κοινωνία, είναι δίπλα στον πολίτη, είναι η πολιτική που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα, γιατί άλλαξε την Ελλάδα και έχει ωριμάσει πλέον η ιδέα ότι μπορεί να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες πολίτες.
*Ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι
αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος
Αλλαγής στον τομέα αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ