Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχει εγκρίνει την σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της τεχνικής εταιρείας «Μυτιληναίος», οπότε είναι θέμα ημερών η αποστολή του σχετικού πρακτικού με σκοπό να υπογραφεί η εργολαβία – σκούπα που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία.
Στις 19 του περασμένου μήνα έγινε διάσκεψη για το θέμα και δεν ζητήθηκε κάποια περαιτέρω διευκρίνιση. Αυτό δίνει την αισιοδοξία στο εν λόγω υπουργείο ότι θα μπορέσει πολύ γρήγορα να ορίσει ημερομηνία παρουσίασης του έργου στη Βουλή των Ελλήνων. Πρόκειται για τυπική διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα μεγάλα έργα. Όπως αναφέρουν πηγές, στόχος είναι να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής μέχρι τον Δεκέμβριο αυτού του έτους, δίνοντας τέλος σ’ ένα σήριαλ 2,5 και πλέον ετών.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που έχει κλείσει αισίως 27 μήνες, πέρασε ως γνωστόν από πολλές δικαστικές μάχες και έχει ακόμα μία. Η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ θα εκδικαστεί τον Δεκέμβριο αλλά δεν επηρεάζει την εξέλιξη, όπως και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Η «Μυτιληναίος», η ανάδοχος δηλαδή της εργολαβίας-σκούπας, θα δώσει τις δικές της εξετάσεις σ’ ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, όπου εκτός από την ικανότητα που απαιτείται, υπάρχει και μεγάλη πίεση χρόνου. Το έργο που αναλαμβάνει με ποσοστό έκπτωσης 39,63%, πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος ΕΣΠΑ καθώς πρόκειται για έργο-phasing, δηλαδή έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2023 το έργο πρέπει να είναι λειτουργικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ