ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ… κατηγορία! Από το επίπεδο 1 που βρισκόμασταν ως προς τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού πιάσαμε το επίπεδο 2 «χρωματισμένοι» πλέον με το κίτρινο.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν τη μια μέρα ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα και την επόμενη ακριβώς ένα. Από τα τέσσερα οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως δεν υπάρχει μεταξύ τους συνάφεια. Οι τρεις που ανακοινώθηκαν αρχικά – λένε οι πηγές μας – είναι από την Άρτα, οι δύο κάπως μεγαλύτεροι και ένα κρούσμα νεαρότερης ηλικίας. Ο ένας που ανακοινώθηκε την άλλη μέρα είναι γύρω στα 70 χρόνια και νοσηλεύονταν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή που ψάχναμε το θέμα στο νοσοκομείο Άρτας με ελεγχόμενη την κλινική του κατάσταση. Οι άλλοι τρεις παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.
Όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθείται η διαδικασία της ιχνηλάτησης για να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού. Ας περιοριστούμε τουλάχιστον στο… κίτρινο.
Το πλέον ανησυχητικό βέβαια είναι ότι προχθές Δευτέρα ανακοινώθηκαν πέντε κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εννιά σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Επειδή την ώρα που ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα η εφημερίδα μας όδευε προς το τυπογραφείο, δεν προλάβαμε να επικοινωνήσουμε με πηγές μας προκειμένου να πληροφορηθούμε τις περιοχές στις οποίες εντοπίστηκαν. Εικάζεται, ωστόσο, ότι ενδεχομένως ορισμένα να προέρχονται, ύστερα από την ιχνηλάτηση, με επαφές ήδη διαγιγνωσμένων.
Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο διόλου απίθανο, όπως άλλωστε αποφαίνονται και οι ειδικοί, να προκύψει μεγαλύτερος αριθμός τις επόμενες ημέρες καθότι θα επιχειρηθεί τώρα πλέον νέα ιχνηλάτηση με τα πέντε κρούσματα. Κάτι άλλωστε που το συναντάμε και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η ανησυχία εντείνεται, εν τω μεταξύ, ακόμα περισσότερο καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στην έναρξη συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων χωρίς παράλληλα να λαμβάνονται μέτρα, όπως για παράδειγμα διενέργεια τεστ στους εργάτες συγκομιδής, για τους οποίους γίνεται πολύς λόγος, ιδιαίτερα μεταξύ των συμπολιτών μας.
Ταυτόχρονα εστία σε όλη την Ήπειρο αποτελούν τα Ιωάννινα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αντί να μειώνεται, διαγράφει αυξητικές τάσεις. Την Δευτέρα, επί παραδείγματι, ανακοινώθηκαν 52 νέα κρούσματα που αποτελεί και αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ