Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου, με χρονοδιαγράμματα που ποικίλουν ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας. Εις ότι αφορά την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου 2020, ενώ όσον αφορά το ποσό, στην Ήπειρο θα διατεθούν 65 εκατ. ευρώ και στα Ιόνια Νησιά 10 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τα βασικά σημεία του οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στόχος, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, είναι να δοθεί επαρκής χρόνος όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώθηκαν, αλλά και για να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου επρόκειτο να αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλε-φωνικής εξυπηρέτησης για την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.
Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά Περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος περιλαμβάνει πόρους επιχορήγησης ύψους 803 εκατ. ευρώ (κατανεμημένους ανά Περιφέρεια) και πόρους από το υφιστάμενο Ταμείο του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ για την εξυπηρέτηση δανείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ