Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου

Εν μέσω πανδημίας και με το σύνολο των επιχειρήσεων του Περιφερειακού Τύπου να βιώνει τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία του κλάδου, επέλεξε ο ΕΔΟΕΑΠ να ασκήσει αδικαιολόγητες πιέσεις προς τους εκδότες, αποστέλλοντάς τους εξώδικα, απαιτώντας να ασφαλίσουμε τους μισθωτούς μας στους κλάδους ασφάλισης του Οργανισμού και παράλληλα να υποβάλλουμε την Αναλυτική Κατάσταση Εσόδων (ΑΚΕ) και να καταβάλλουμε την αντίστοιχη εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών μας από 1-12-2017.

Πρόκειται για το παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό χαράτσι που μας επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, παρ’ ότι ακόμη κι αυτοί που το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα ωφελήσει τον ΕΔΟΕΑΠ (που υποτίθεται θέλουν να στηρίξουν), αλλά και το ότι ο περιφερειακός Τύπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό.

Κι όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της σχετικής προσφυγής του συνόλου των Ενώσεων της χώρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αφού εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την διαμαρτυρία μας για τη στάση του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και την μέχρι σήμερα σιωπή των κομμάτων του Κοινοβουλίου που όλα μαζί ψήφισαν αυτό το αδιανόητο και πρωτοφανές χαράτσι και στη συνέχεια -επίσης όλα μαζί-έσπευσαν να μας επισημάνουν (έστω και ψιθυριστά!) ότι οι διαμαρτυρίες μας είναι δικαιολογημένες (!), αποστείλαμε εκ νέου επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την παρέμβασή του για όσα αδιανόητα πράττει ο ΕΔΟΕΑΠ -παρ’ ότι εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής μας στο ΣτΕ, ελπίζοντας αυτή τη φορά να απαντήσει και το -κυριότερο- να πράξει τα αυτονόητα.

Την επιστολή συνυπογράφουν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (μέλος της είναι και η Εφημερίδα μας) και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ