Ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), που διοργανώνεται στα Ιωάννινα.

Στην επίσημη έναρξη Δευτέρα το πρωί, στο ξενοδοχείο Epirus Pallas, μίλησε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ ενώ χαιρετισμό έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το συνέδριο που διοργανώνεται κάθε τριετία συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθότι, μεταξύ άλλων, τις εργασίες του αναμένεται να απασχολήσει έντονα η πορεία και το μέλλον των ΕΛΤΑ. Ανάμεσα στα άλλα οι 138 αντιπρόσωποι αναμένεται να συζητήσουν και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόταση για περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ήδη καταγράφονται αντιδράσεις για την εν λόγω πρόταση μείωσης κατά 9,1%, καθόσον την προηγούμενη τριετία είχε συναινετικά εφαρμοστεί μείωση κατά 13,5% στις αποδοχές των ταχυδρομικών, που θα έπρεπε πλέον να λήξει και να επανέλθουν στο προηγούμενο ύψος. Αντ’ αυτού, όμως, η Διοίκηση καταθέτει πρόταση για περαιτέρω μείωση με τους εργαζόμενους, μεταξύ των άλλων, να τονίζουν ότι «εκεί που τους χρωστούσανε τους παίρνουν και το βόδι…».

Η Ομοσπονδία έχει θέσει …στο τραπέζι του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και το Σωματείο της Ηπείρου, που αποδεικνύεται πολύ ενεργό, συμβάλει με κάθε τρόπο για την άρτια διοργάνωση. Βέβαια, πληροφορούμαστε ότι ένα από τα κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερα συνέδρια που ιστορικά πραγματοποιούνταν στην χώρα μας, δέχεται πλήγμα από την εμφάνιση της πανδημίας, αφού οι αποστολές από Ομοσπονδίες άλλων Ευρωπαϊκών κρατών που συνήθως τιμούσαν την διοργάνωση, δεν θα παραβρεθούν. Παράλληλα οι εργασίες του συνεδρίου εκτυλίσσονται με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ