Σύμφωνα με τη νέα διεθνή ακαδημαϊκή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων Times Higher Education World University Rankings 2021, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ανάμεσα στα 10 Ελληνικά που συμμετείχαν.
Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια που έκαναν την αξιολόγηση, θεωρούνται από τα σημαντικότερα που χρησιμοποιούν συστήματα κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με παγκόσμια κλίμακα. Στην ίδια θέση κατετάγησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η αξιολόγηση της κατάταξης έγινε ανάμεσα σε 1.527 επιλεγμένα καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία θεωρείται ότι ηγούνται της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως από 93 χώρες και λαμβάνει υπόψη της κριτήρια, όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η ερευνητική απήχηση (ετεροαναφορές), προσέλκυση χρηματοδότησης και η διεθνής διάσταση.

Η Πρυτανεία με ανακοίνωσή της συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμβολή τους και την προσήλωσή τους στην επιστημονική ποιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ