«Εργασίες που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων της πόλης Άρτας και συγκεκριμένα των περιοχών του Κάστρου και του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας, βαδίζουν προς υλοποίηση» ,τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αρταίων.
Γίνεται λόγος για υλοποίηση διότι μπήκε η υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία του εργολάβου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το έργο αφορά παρεμβάσεις που βρίσκονται στο κέντρο και αφορούν την ανάπλαση των περιοχών του Κάστρου και του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας, που μετατρέπονται σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας.
Μεταξύ των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες, η αύξηση της φύτευσης και των δενδροφυτεύσεων, η διαμόρφωση οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης (και ΑμεΑ), οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση ΑμεΑ και η επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών, καθώς και η δημιουργία τριών νέων θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην Παρηγορήτισσα, με προϋπολογισμό 2.072.362,36 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος, αναφέρει: «Ένα έργο που θα αναδείξει την περιοχή της Παρηγορήτισσας και του Κάστρου, βαδίζει προς υλοποίηση σε δύο από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας. Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα που αλλάζουν τουριστικά την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ