«Μετά από μια δύσκολη άνοιξη και ένα άβολο καλοκαίρι-τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας – έφθασε η ώρα να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά με τα νέα δεδομένα που αφορούν στον τομέα της υγείας και όχι μόνο».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οι συνάδελφοι, έχοντας ολοκληρώσει τα προγράμματα σπουδών του σχολικού έτους 2019-2020 εξ αποστάσεως, δια ζώσης ή συνδυαστικά, ξεκινούν με αισιοδοξία ένα νέο ταξίδι στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.
Τα μέλη της PALSO Άρτας έχουν εξασφαλίσει, όπως πάντα άλλωστε, τις συνθήκες υγιεινής, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, καθιστώντας τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τους ιδανικούς και ασφαλείς χώρους εκπαίδευσης. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, θεσπίσαμε το μητρώο επισκεπτών προκειμένου να συμβάλουμε και εμείς στην ιχνηλάτηση επαφών πιθανού κρούσματος Covid 19.
Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι από πλευράς των συναρμόδιων υπουργείων δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για λήψη μέτρων που να αφορούν στα ιδιαίτερα μαθήματα, επιλογή γονέων που διαφωνούν με τη χρήση της μάσκας. Ας λάβουν υπόψη οι γονείς ότι η μη χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τη μετακίνηση των διδασκόντων από σπίτι σε σπίτι μπορούν να προκαλέσουν έξαρση της πανδημίας.
Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε τους γονείς να επιλέξουν σωστά προς όφελος της εκπαίδευσης και της υγείας των παιδιών τους ένα επίσημο Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Τέλος, ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία».
Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου, Βέκη Αθανασάκη και η γενική γραμματέας, Δώρα Παχούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ