Την συγκρότηση επιτροπής που θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία στην Άρτα του Πρότυπου Αγροδιατροφικού και Τεχνολογικού Πάρκου, αποφάσισε σε χθεσινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το Αγροδιατροφικό Πάρκο πρόκειται να λειτουργήσει στο πλαίσιο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου και για την ίδρυσή του έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος από τη Βουλή το 2018.
Στην συνεδρίαση της Συγκλήτου, εκτός από τα μέλη της, παρέστησαν ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, οι οποίοι εξέφρασαν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Πάρκου που θα συντελέσει, όπως ανέφεραν, στην αναβάθμιση της Γεωπονικής Σχολής.
Ομόθυμη, εν τω μεταξύ, είναι η στήριξη της προσπάθειας από την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων.

Ο Δήμος Αρταίων χαιρετίζει την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την συγκρότηση Επιτροπής για την δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα.

Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχος Αρταίων: « Στην Άρτα παλεύουμε για τα αυτονόητα, αλλά αξίζει τον κόπο».
Γιάννης Γκολομάζος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας: «Χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν για τη ολοκλήρωσή του και το Επιμελητήριο θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις».

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Αρταίων και της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε τα εξής:
«Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Άρτα καλούμαστε να δίνουμε μάχες για τα αυτονόητα. Όπως δώσαμε μάχες για τη μην μεταφορά μεταναστών στην πόλη μας χωρίς να έχει υπάρξει αμφίδρομος διάλογος, όπως δίνουμε μάχες για τον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, έτσι συνέβη και για την ίδρυση του Αγροδιατροφικού Πάρκου στους Κωστακιούς.

Από τις μάχες αυτές παράγονται χρήσιμα συμπεράσματα. Συμπεράσματα για το πως αντιλαμβανόμαστε οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της Άρτας το κοινό συμφέρον, για το πως συμπαρατασσόμαστε στα θέματα πρώτης γραμμής, στο πως είμαστε έτοιμοι να ρισκάρουμε, “να σπάσουμε αυγά”, να βάλουμε το όλον μπροστά από το εγώ. Να βάλουμε τις προσδοκίες του μέλλοντος, μπροστά από τις επιδιώξεις του σήμερα.
Γιατί είναι ξεκάθαρο, πως αν η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αρνητική, το εγχείρημα του Αγροδιατροφικού Πάρκου θα ναυαγούσε οριστικά. Παρά τα όσα ορίζει ο Νόμος, παρά τις δικές μας αλλά και άλλων αγωνιώδεις προσπάθειες.
Στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα και οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια, χωρίς να επιδίδονται σε κομματικούς διαξιφισμούς ή βολικές αυτοεξαιρέσεις.
Όλο αυτό το διάστημα, ως δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά ως Δήμαρχος, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να πείσουμε για το αίτημά μας.
Και το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο: να συνδέσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την παραγωγική διαδικασία.
Να συνδέσουμε την γνώση με τις δουλειές στον τόπο μας. Για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους
Η αρχή έγινε. Αλλά απαιτείται συνέχεια, προσπάθεια, δυναμική στήριξη απ’ όσους θέλουν και μπορούν. Ο Δήμος Αρταίων συγκαταλέγεται σίγουρα σε αυτούς, με όραμα η Γεωπονική μας Σχολή να ενδυναμωθεί, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να διασυνδεθεί με την παραγωγική διαδικασία, να ανοίξουν νέες προοπτικές και ελπίδες στην τοπική μας οικονομία. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς και είναι ώρα να το αποδείξουμε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Γιάννης Γκολομάζος, ο οποίος θυμίζεται είχε συνδιοργανώσει για το θέμα ειδική συνάντηση εργασίας με τον Δήμο Αρταίων το Σάββατο 22 Αυγούστου, δήλωσε σχετικά:
«Χαιρετίζω την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συγκρότηση της επιστημονικής επιτροπής για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου(Π.Α.ΤΕ.Π.Η) με έδρα την Άρτα, όπου είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του.
Χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν για την ολοκλήρωσή του και το Επιμελητήριο θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της λειτουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου.
Η λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στον αγροτικό και στον κτηνοτροφικό τομέα, ενισχύοντας την έρευνα προς νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, νέα προϊόντα, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Όλγα Γεροβασίλη: Το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία γνωμοδότησε θετικά για την συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα, όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του Ν. 4559/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία.
Η απόφαση της Συγκλήτου έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις χθεσινές δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. και εκθέτει τον ίδιο τον κ. Στύλιο, ο οποίος για άλλη μια φορά, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποίησε την ίδια σαθρή «επιχειρηματολογία» με αυτή που είχε επικαλεστεί το 2018 για να μη ψηφίσει.

Ο κ. Στύλιος οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης, είναι βουλευτής της κυβέρνησης. Και, ακόμη σημαντικότερο, ότι εκπροσωπεί ή θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους πολίτες της Άρτας.
Αντί λοιπόν να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει στους πολίτες και τους φορείς της Άρτας τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, που ο ίδιος στηρίζει, για την υλοποίηση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου.
Αν και διαβάζοντας τη δήλωσή του για το θέμα, μάλλον είναι ευκρινές … απολύτως τίποτε !!!

Επαφίεται, λοιπόν, σε όλους όσοι νοιαζόμαστε για την ανάπτυξη της Άρτας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Προχωρώντας βήμα το βήμα για να κατακτήσουμε όσα αξίζουμε και μας αρνούνται.

Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής Άρτας
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ