«Ούτε βήμα πίσω από την εφαρμογή του νόμου, ήτοι την ίδρυση και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ΠΑΤΕΠΗ) στην Σχολή Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στους Κωστακικούς», τόνισαν βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της Άρτας που το πρωί του Σαββάτου παραβρέθηκαν στην σύσκεψη την οποία διοργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο και ο Δήμος Αρταίων.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι αναλογεί στην Άρτα, δήλωσαν και οι διοργανωτές, ήτοι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Γκολομάζος και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που ενόψει της Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου την Τρίτη 25 Αυγούστου, θα μεταφέρουν εκ του σύνεγγυς το αίτημα για απόφαση άμεσης ίδρυσης του ΠΑΤΕΠΗ. «Διεκδικούμε μεν τα αυτονόητα -δυστυχώς- όμως θα το κάνουμε», σημειώθηκε και με την απόλυτη στήριξη την οποία εξέφρασαν οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρήστος Γκόκας (ΚΙΝΑΛ) οι οποίοι ήταν παρόντες, αποφασίστηκε άμεση κινητοποίηση και παρουσία των εκπροσώπων του νομού όχι μόνο στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, αλλά, συνακόλουθα και στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας.

Στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας όπου φιλοξενήθηκε η σύσκεψη με την απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι μάσκες δεν… έκρυψαν λόγια. «Δεν μπορεί να έχουν πόρτες κλειστές στα υπουργεία» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, ενημερώνοντας πως οι επιστολές για συνάντηση στην Αθήνα που έχει απευθύνει ο Δήμος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Αορτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έμειναν αναπάντητες.

Αναπάντητες εξάλλου έμειναν και οι ερωτήσεις αναφορικά με το θέμα του ΠΑΤΕΠΗ, τις οποίες έχουν υποβάλει μέσω της Ελληνικής Βουλής οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, όπως επισήμαναν στη συνάντηση (Όλγα Γεροβασίλη και Χρ. Γκόκας), πράγμα που προκάλεσε την απόλυτη έκπληξη όσο και οργή των παρισταμένων Αρτινών εκπροσώπων φορέων. «Δεν περιμέναμε να έχει αυτή την αντιμετώπιση η Άρτα», «Έχω πέσει από τα σύννεφα» είναι φράσεις που ακούστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, που όμως ολοκληρώθηκε με την εξής κοινή συνισταμένη: «Δεν κάνουμε πίσω θα αγωνιστούμε. Η Άρτα διεκδικεί ό,τι της αναλογεί. Τίποτε περισσότερο όμως και τίποτε λιγότερο».

Την ίδια στιγμή οι μάσκες δεν… έκρυψαν και ηχηρές απουσίες από την σύσκεψη, οι οποίες καταγράφηκαν αλλά και καυτηριάστηκαν από διοργανωτές και παρισταμένους. Μεταξύ αυτών η απουσία του βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Γιώργου Στύλιου, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, του πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη ή εκπροσώπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Σχολής Γεωπονίας, των εκπροσώπων Δήμων Νικ. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη, των επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των προέδρων επιστημονικών και άλλων φορέων της Άρτας, όπως: Ιατρικού, Δικηγορικού, Φαρμακευτικού, Εμπορικού, που διευκρινίστηκε ότι είχαν όλοι τους προσκληθεί καθώς και αντίστοιχοι μεγάλων επιχειρήσεων της Άρτας που αναφέρονται στον πρωτογενή τομέα.

«Είναι ίσως δύσκολη η μέρα ή δεν έχουν κατανοήσει απολύτως όλοι το ζήτημα που δημιουργείται για την αποψίλωση με τον τρόπο αυτό της Γεωπονικής Σχολής…», «Δεν πειράζει σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μας ξεκινά σήμερα και θα ενταθεί, θα έρθουν στην επόμενη συνάντηση», αναφέρθηκε από τους βουλευτές και από άλλους φορείς, όμως την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Σωτ. Χρηστούλης, επενέβη: «Μην τους δικαιολογείτε. Δεν μπορεί να μην συμμετέχουν σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα για την Άρτα».

Περισσότερα σε ρεπορτάζ του έντυπου ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αυτής της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ