Σειρά επαφών για σημαντικά θέματα της Άρτας είχε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και του Δήμου Αρταίων (εκτεταμένο ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο του «Τ»), για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Άρτας, την οριοθέτηση δηλαδή και αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου και τη νέα γεφύρωση στο ύψος του τριγώνου προς Κεραμάτες.
Για την οριοθέτηση και την γεφύρωση του ποταμού Αράχθου-τονίζεται- ο κ. Τσιρογιάννης, είναι σε διαρκή επαφή με τους μελετητές του έργου, τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υποδομών και την πολιτική ηγεσία για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων.
«Με την ολοκλήρωση της μελέτης, σκοπός μας είναι να εντάξουμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα διευθέτησης του Αράχθου, καθώς επίσης και επιπλέον γεφυρώσεις στον Άραχθο προς Γραμμενίτσα και προς Βλαχέρνα, αναπλάσεις στην παραποτάμια περιοχή και νέο περιφερειακό δρόμο. Σ’ αυτή την λογική αποσκοπούσε η παρουσία μας στο υπουργείο», δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων και την εκπόνηση των μελετών για την επέκταση των έργων αυτών σ’ όλη την πεδιάδα της Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ