◾️Ένας Σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαμπρός καλλιτέχνης ένας αγαπητός φίλος έφυγε σήμερα απροσδόκητα από κοντά μας στην ηλικία των 63 ετών. Μεγάλη η απώλεια για την οικογένειά του, τη Μεγαλόχαρη και την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου που από σήμερα είναι φτωχότερη.

◾️Μουσικό κεφάλαιο ο Λάζαρος Τσιάμπας της δημοτικής μας παράδοσης αφήνει πλέον μόνιμα το αποτύπωμά του στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

◾️Ένα «Χρυσό» παιδί ο Λάζος στην κυριολεξία που όμως η μοίρα τον κτύπησε και αυτόν σκληρά όπως κτύπησε και την οικογένειά του τα προηγούμενα χρόνια. Παιδί της οικογένειας του αείμνηστου μουσικού Αλέκου Τσαμπά, σπουδαίου κλαρινίστα, που μαζί με τα αδέλφια του Κώστα, Πάνο και Πέτρο υπηρέτησαν την δημοτική παράδοση στους γάμους, στα πανηγύρια στις γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις . Όλα τα παιδιά διέπρεψαν κοντά σε μεγάλους καλλιτέχνες στην Αθήνα με πρώτο τον επίσης αείμνηστο Κώστα Τσαμπά που και αυτός έφυγε πολύ νέος. Μια οικογένεια πρώτυπο αγαπημένη και με σπουδαία προσφορά στον τόπο μας. Ο Λάζος όμως ξεχώριζε και για το ταλέντο του αλλά και την κοινωνικότητά του. Παντού μπροστά στις πολιτιστικές παραδόσεις και τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Αγαπητός πρόσχαρος και ανοιχτόκαρδος. Όπου βρισκόταν έδινε τον καλύτερό εαυτό.

◾️Τα τελευταία Χρόνια συμμετείχε στις πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις της Κοιλάδας του Αχελώου με σκοπό την ανάδειξή της πάντα αφιλοκερδώς. Ήταν ο βασικός συντελεστής της περίφημης μουσικής Μπάντας της Κοιλάδας του Αχελώου μαζί με άλλους ντόπιους μουσικούς που έγινε και σήμα κατατεθέν με τη μουσική της.

◾️«Σαν πήρα έναν κατήφορο στην άκρη στο ποτάμι και το ποτάμι ήταν θολό, θολό κατεβασμένο» ήταν το τραγούδι που τραγούδησε για τελευταία φορά την προηγούμενη Κυριακή στις όχθες του Αχελώου. Δίπλα σ´αυτό το ποτάμι,τον Αχελώο, πήρε το δρόμο της αιωνιότητας για να ανταμώσει νωρίς τα υπόλοιπα αγαπημένα του πρόσωπα.

◾️Μεγάλο το κενό με την αναχώρησή του ξαφνικά από τη ζωή, μεγάλη η θλίψη μας, βαρύ το πένθος και ανείπωτος ο θρήνος.

◾️Όμως δε θα τον ξεχάσουμε. Και πάλι θα μας συντροφεύει με τα τραγούδια του και το πλατύ χαμόγελό του.

◾️Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολύ αγάπη και νοσταλγία.

◾️Στους δικούς του ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη σε αυτή την νέα δοκιμασία.

◾️Αγαπημένε μας Λάζο, Αγαπημένε φίλε,Καλό Ταξίδι στην αιωνιότητα…!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ