Στο στάδιο συγκρότησης των τευχών δημοπράτησης βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για τον διαγωνισμό του έργου για την ολοκληρωμένη μελέτη αναστήλωσης και ανάδειξης του ναού της Παρηγορήτισσας.
Θυμίζουμε ότι το έργο του και χαρακτηρισμένου ως μοναδικού (unique), στον κόσμο μνημείου, υλοποιείται ύστερα από την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια Ηπείρου και υπουργείο Πολιτισμού, με πιστώσεις που εγκρίθηκαν από την τέως υπουργό, Λυδία Κονιόρδου, κατά την επίσκεψη και ξενάγησή της το 2017 στην Άρτα.
Όπως διευκρινίστηκε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με το υπουργείο και τις αρμόδιες διευθύνσεις, καθόσον τα τεύχη δημοπράτησης για μελέτες στατικότητας κλπ ενός μνημείου όπως η Παρηγορήτισσα με τον κεντρικό της τρούλο να στέκεται στα 26 μέτρα ύψος χωρίς κίονες κεντρικά, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτούν συγκεκριμένους όρους. Ελπίζουμε, ωστόσο, να ολοκληρωθούν σύντομα για να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Κι αυτό γιατί η μελέτη θα κριθεί αναγκαία προς αναζήτηση πιστώσεων στο μέλλον για την παρέμβαση. Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ