Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι διερευνητικές τομές που υλοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας με πιστώσεις του Δήμου Αρταίων επί της πλατείας Αγίας Θεοδώρας.
Πρόκειται για έρευνα κάτω από το πλακόστρωτο πλαγίως και έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Πολιούχου, προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν πιθανά ευρήματα, ώστε ο χώρος να αποδοθεί στην εργολαβία ανακατασκευής της πλατείας, στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί ο Δήμος μέσω του Πράσινου Ταμείου.
Η έρευνα ξεκίνησε από το σημείο της ανατολικής εισόδου για να εξεταστεί πιθανή συνέχεια των θεμελίων δημοσίου κτηρίου που έχει εντοπιστεί ήδη σε ανασκαφή εντός του περιβόλου. Προχθές Δευτέρα επρόκειτο να ξεκινήσει η ανασκαφή παραπλεύρως της δυτικής εισόδου, δίπλα από το πηγάδι. Εν τω μεταξύ έχουν οριοθετηθεί κι άλλα μέτωπα έρευνας στο υπόλοιπο του εμβαδού της πλατείας.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης των ερευνητικών τομών και η απόδοση του χώρου στην ανακατασκευή της πλατείας από την εργολαβία, για τον οποίο η εφημερίδα μας δέχτηκε ερώτηση αναγνωστών, συναρτάται και εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Δηλαδή, όπως μας διευκρινίστηκε, από το αν θα προκύψουν ευρήματα. Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ