«Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε. Για να νικήσει η ζωή», είναι το κεντρικό μήνυμα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που έρχεται στην Άρτα 4 και 5 Σεπτεμβρίου.
Ρεπορτάζ: Βίκυ Καινούργιου
Το φετινό φεστιβάλ προετοιμάζεται ήδη από την ΚΝΕ και με ανυπομονησία το περιμένουν οι πολίτες της Άρτας ως μια πολιτιστική ανάσα που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας. Καθώς το τελευταίο διάστημα οι ερωτήσεις πολιτών πληθαίνουν σχετικά με την διοργάνωση ένεκα των μέτρων κατά της πανδημίας, αναζητήσαμε απαντήσεις και πληροφορούμαστε ότι η ΚΝΕ «δεν κάνει εκπτώσεις στον πολιτισμό…».
Ως εκ τούτου, κλείνει ήδη ραντεβού στην πλατεία Σκουφά, με φόντο την Παρηγορήτισσα και με την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας που ισχύουν σήμερα ή και όσα επιπλέον ισχύσουν εκείνη την περίοδο. Μάλιστα οι διοργανωτές θα ζητήσουν από τους πολίτες την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στο διάστημα του διήμερου. Εξάλλου, ιστορικά η τεράστια επιτυχία των φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Άρτα, οφείλεται εν πολλοίς στην αγάπη και την υποστήριξη του θεσμού απ’ όλους τους Αρτινούς. Οπότε εκτιμάται ότι για την άρτια και χωρίς προβλήματα διοργάνωση θα συμβάλλουν όλοι με καθολική εφαρμογή των μέτρων, ωσάν μια θετική «συνομωσία» προστασίας της δημόσιας υγείας.
Χωρίς εκπτώσεις
Εκπτώσεις μαθαίνουμε ότι δεν γίνονται ούτε στο πρόγραμμα. Το 46ο φεστιβάλ συμπίπτει με τα 150 χρόνια από την γέννηση του Λένιν γι’ αυτό και ετοιμάζεται πλούσιο πολιτιστικό διήμερο.
Στην σκηνή του, στις κεντρικές συναυλίες, θα βρεθούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η Φωτεινή Βελεσιώτου και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο Χρήστος Θηβαίος, όμως και στις δυο ημέρες θα είναι πολλές ακόμη οι δράσεις και τα μουσικά αφιερώματα. Στον χώρο θα λειτουργήσουν κανονικά βιβλιοπωλείο, μπαρ για ποτό και αναψυκτικό και ασφαλώς οι ψησταριές με τα εξαιρετικά φρεσκοψημένα σουβλάκια.
Το πρόγραμμα
Η πρώτη μέρα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου) του φεστιβάλ ξεκινά με συζήτηση στο στέκι νέων εργαζομένων και θέμα «οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής», καθώς ο διάλογος θα αφορά στις σχέσεις εργασίας των νέων εργαζομένων, την ασφάλεια στην εργασία και τα δικαιώματα εργαζομένων όπως οι νέοι στο delivery, στην παροχή υπηρεσιών και αλλού.
Αμέσως μετά η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με αφιέρωμα στον αείμνηστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από τον Αρτινό ταλαντούχο μουσικό – τραγουδοποιό, Δημήτρη Ντζουβάρα (ΝΤΖ#), που θα δώσει την σκυτάλη στην Φωτεινή Βελεσιώτου. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με ρεμπέτικη βραδιά από τον γνωστό και καταπληκτικό ερμηνευτή στο ρεμπέτικο τραγούδι, Χρήστο Σιάννα.
Τη δεύτερη μέρα (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου), το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με νεανικά συγκροτήματα στην σκηνή του φεστιβάλ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (σσ: ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» ποιος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του φεστιβάλ). Μετά την κεντρική ομιλία θα δοθεί συναυλία από την Χρήστο Θηβαίο και η αυλαία του 46ου φεστιβάλ θα… πέσει με τραγούδι και χορό σ’ ένα λαϊκό γλέντι για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ