Αίσιο τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Νικ. Σκουφά, είχε η περιπέτεια κατοίκων στις Σελλάδες όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής εντοπίστηκε δίπλα σε αυλή βλήμα όλμου 81mm από την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Αμέσως μετά τον εντοπισμό του ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, η οποία αφού ασφάλισε το σημείο πληροφόρησε για το γεγονός το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού.
Με εντολή της αστυνομίας εκκενώθηκαν οι οικίες περιμετρικά του σημείου στο οποίο εντοπίστηκε ο όλμος, ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.
Το κλιμάκιο του ΤΕΝΞ που μετέβη από τα Ιωάννινα στις Σελλάδες, πραγματοποίησε περαιτέρω έλεγχο στην περιοχή και αφού δεν εντοπίστηκε κάτι άλλο, προχώρησε στην ασφάλιση και μεταφορά του όλμου σε όχημα του στρατού.
Από εκεί, με τη συνοδεία οχήματος της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε, όπως ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή, στο νταμάρι Πρεβέζης ώστε να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.
Με την ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Νικ. Σκουφά ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την υπηρεσία ΤΕΝΞ του Ελληνικού Στρατού και το ΕΚΑΒ για την κινητοποίησή τους αλλά και την συνδρομή τους στην όλη επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ