Επιπλέον 1.948.200 ευρώ από Περιφέρεια και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να μην αποκλειστεί καμία επένδυση

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων για τα ιδιωτικά έργα στην μεταποίηση και τον τουρισμό της 1η πρόσκλησης CLLD/ LEADER, που υλοποίησε η ΕΤΑΝΑΜ για τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο από ιδιώτες επενδυτές και προκειμένου να ενταχθούν όλες οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ηπείρου, διέθεσε επιπλέον ποσό 1.948.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ «ποσό 1.026.000 ευρώ εξασφαλίσθηκε από το εκχωρούμενο της Περιφέρειας Ηπείρου μέτρο 4.2 και ποσό 922.200 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως υπερδέσμευση».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι «με τους πρόσθετους αυτούς πόρους που εξασφάλισε η ETANAM AE προωθούνται για ένταξη και οι 42 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά (αρχικά ήταν 26), συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 9.006.431,21 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 4.818.190,69 ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 68% του αρχικά εγκεκριμένου».

Επιπροσθέτως, από την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ, επισημαίνεται: «Επενδύσεις που ενισχύουν τον δευτερογενή τομέα και ιδιαίτερα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής, καθώς και οι επενδύσεις που ενισχύουν τον τουρισμό θα χρηματοδοτηθούν σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας. Επόμενος στόχος μας είναι η στενή συνεργασία με τους δικαιούχους, η σωστή καθοδήγηση και εμψύχωσή τους, ώστε να υλοποιηθούν όλα τα έργα και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από επενδύσεις στην Ήπειρο.

Ο τελικός πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.etanam.gr θεωρείται οριστικός και θα ακολουθήσει η διαδικασία ένταξης των Πράξεων από την ΕΥΔ (ΕΠ) της Περιφέρειας Ηπείρου και αμέσως μετά θα υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ της ΕΤΑΝΑΜ και του δικαιούχου με τους όρους υλοποίησης της ενταγμένης πράξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο στον τομέα του τουρισμού (ποσοστό 51%) περίπου με τις περισσότερες προτεινόμενες επενδύσεις να αφορούν στην περιοχή της Πρέβεζας και των Τζουμέρκων, ενώ σε ποσοστό 35% έως 38% κινείται το ενδιαφέρον και στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με την Άρτα να αποτελεί τον κυρίαρχο χώρο σε προτάσεις μεταποίησης . Σε γενικές γραμμές η κατεύθυνση που καταγράφεται στο ενδιαφέρον υποψηφίων επενδυτών για περιοχή μας είναι ο τουρισμός και η μεταποίηση, όπως καταδείχτηκε και από το εν λόγω πρόγραμμα.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ