Δύο νέα παιδιά της πόλης μας, η Βασιλική Ζέρβα (κόρη του Γιώργου και της Ιγνατίας) και ο Γιάννης Γκίζας (γιος του Άγγελου και της Χαριτίνης), με κουμπάρους τον Βαγγέλη Νικολάου και την Ευαγγελία Αξιώτη, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 4 του μηνός Ιουλίου.
Ο γάμος έγινε στην Πέτρα της Λέσβου (καταγωγή της μητέρας της νύφης) με την παρουσία πάρα πολλών φίλων και στενών συγγενών του ζευγαριού, που ταξίδεψαν με κάθε μέσο για να παραβρεθούν στη μεγάλη χαρά των νεόνυμφων. Μια σχέση πολλών χρόνων και μια όμορφη ιστορία αγάπης ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό θρησκευτικό μυστήριο στον βράχο της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας. Ήταν σφοδρή επιθυμία και όνειρο της νύφης να ενώσει τη ζωή της με τον Γιάννη, ανεβαίνοντας τα εκατόν τόσα σκαλοπάτια, σαν στον ουρανό.
Ακριβές στιγμές ευτυχών αναμνήσεων εκεί πάνω. Περίσσεψε η ομορφιά, η κομψότητα, η καλαισθησία. Θέα ονειρική, συγκίνηση, χρώματα, λαίμαργα βλέμματα, βιαστικές ανάσες, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Το γαλάζιο, το λευκό, το πράσινο σ’ ένα υπέροχο χρωματικό αφήγημα. Έλαμπε από ευτυχία η Βίσσυ μέσα στο αέρινο «δικό της» νυφικό και ο Γιάννης την καμάρωνε. Μια αύρα δροσιάς ο βράχος της Παναγίας το κατακαλόκαιρο και ένας πριγκιπικός γάμος με λεπτομέρεια και ρομαντισμό.
Το μυστήριο ευλόγησε ο πατήρ Παναγιώτης Καταξινός με τον καλλίφωνο ιεροψάλτη κ. Τάκη. Τηρήθηκαν με ευλάβεια όλοι οι κανόνες που έχει επιβάλει ο κορωνοϊός. Κατεβαίνοντας το βράχο είχαν όλοι την ευλογία να απολαύσουν ένα ροδαλό ηλιοβασίλεμα. Τα ψηφιακά αρχεία πήραν φωτιές…
Ακολούθησε δεξίωση και γλέντι μέχρι πρωίας σε κέντρο της περιοχής με μια ευεργετική πανσέληνο. Κι εκεί όλα ζεστά και γιορτινά, φροντισμένα στη λεπτομέρεια από τον πατέρα της νύφης-και φίλο μας-Γιώργο Ζέρβα.
Το χάρηκαν από καρδιάς οι φίλοι του ζευγαριού, που ξεδίπλωσαν όλες τις χορευτικές τους αρετές. Οι Ηπειρώτες άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στη Μυτιλήνη, με «το πιπέρι» σε Μελισσουργιώτικη εκδοχή να κάνει πάταγο! Ήταν ένας γάμος με τα όλα του στο μακρινό πλατανόφυλλο του Αιγαίου. Να ζήσουν τα παιδιά, να ευτυχήσουν και να φέρουν απογόνους. Οι ευχές του «Ταχυδρόμου» να τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ