Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων.

Ολοκληρώνεται έτσι ένα ακόμη βήμα της προσπάθειας που ξεκίνησε με την προσωπική δέσμευση του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τους Αρτινούς κατά την επίσκεψή του στην Άρτα και την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της πόλης, τον Μάιο του 2019.

Μια εξαγγελία που έγινε άμεσα πράξη, καθώς, πριν καν συμπληρωθεί μήνας, στις 4 Ιουνίου 2019, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Δήμου Κ. Τζουμέρκων υπογράφηκε η απόφαση με θέμα: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΔΕ 2019 ΣΑΕ 0732 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 40205/2906 42528/3023», εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση του έργου με 5.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρόκειται για ένα έργο που επί δεκαετίες ζητούσε η τοπική κοινωνία. Όχι μόνο των Θεοδωριάνων, αλλά όλης της γύρω περιοχής, καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα έργο που, σε συνδυασμό με το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή των Τζουμέρκων.

Η Πολιτεία οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Ιδίως όταν πρόκειται για δίκαια, αυτονόητα αιτήματα, που αφορούν έργα που αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης για περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες. Με αυτό ως δεδομένο, ελπίζουμε ότι ανάλογη συνέχεια θα έχει και το έργο της αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δια του τότε Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη, είχε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, με αποκορύφωμα την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας για την προγραμματική σύμβαση ανακατασκευής της ιστορικής Γέφυρας, στις 15 Φεβρουαρίου 2019, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα από τους τρεις υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Πολιτισμού, το Ε.Μ.Π, τους δύο Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας και των δημάρχων Γ. Καραϊσκάκη και Αργιθέας. Πριν την υπογραφή αυτού του μνημονίου ο Υπουργείο Υποδομών είχε δεσμεύσει το ποσό των 16,5 εκατ. Ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου και την ανάπλαση της περιοχής.

Δυστυχώς, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., το εγχείρημα έχει παγώσει και η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των φορέων Άρτας και Καρδίτσας αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην Κοιλάδα του Αχελώου να υπάρξει συνέχεια.

Την καλώ να αναλάβει την αυτονόητη υποχρέωσή της και να υλοποιήσει άμεσα το υπογραφέν μνημόνιο ενεργειών.

Όλγα Γεροβασίλη

Βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ