«Το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, την σιγή των πάντων με μόνη εξαίρεση τον βούρδουλα και τα ρυθμικά χτυπήματα για να τραβούν κουπί οι εργαζόμενοι, σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση και στην πολιτική δράση, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ανασύροντας έναν χουντικό νόμο του 1971, για απαγόρευση διαδηλώσεων, απεργιών, κινητοποιήσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με το νομοσχέδιο αυτό, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή και με καθήκοντα ερμηνευτή των νόμων, που θα αποφασίζει ποιος που και πότε, έχει δικαίωμα να κινείται, να διεκδικεί, να μιλάει. Μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο ανάγει σε ιδιώνυμο την συμμετοχή σε συνάθροιση, τιμωρώντας τους μέχρι δυο χρόνια φυλάκιση, ανοίγει το δρόμο στις προβοκάτσιές, χρεώνοντας στον οργανωτή τα … “σπασμένα”, και κάνει καθεστώς καθημερινότητας, τις επεμβάσεις των ΜΑΤ, οδηγώντας σε πρότυπα ΗΠΑ, μετατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων σε καθεστώς γενικής απαγόρευσης, ακόμα και να ανασάνουν…».
Τονίζει επιπλέον: «Είναι αδίστακτοι. Δεν θα διστάσουν να φέρουν σε ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο τέλος Ιούλη ή και τον Αύγουστο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο των κυβερνήσεων, να παίζουν τις παραστάσεις τους κατακαλόκαιρα, όπως δίδαξε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αγωνιστική διεκδίκηση, την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου! Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!
Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!
Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here