Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρόεδρος και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας (6 Ιουλίου) στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηριακού Μεγάρου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έγινε ήδη προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα θέματα της συνέντευξης είναι: Οικονομική κατάσταση της τοπικής αγοράς, ενέργειες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Άρτα (Open Mall) και το πενθήμερο λειτουργίας των καταστημάτων από το Σάββατο 3 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ ήδη από τον Εμπορικό Σύλλογο έγινε γνωστό ότι «το ωράριο λειτουργίας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο διαμορφώθηκε μετά από γραπτή έρευνα μεταξύ των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, τα αποτελέσματα της οποίας και εφαρμόζονται στο νέο θερινό ωράριο».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση και ένα από τα θέματα είναι και το καλοκαιρινό πενθήμερο, φέτος λόγο των μέτρων για τον κορονοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ.
Με την επιβολή του κλεισίματος των καταστημάτων για 2 μήνες από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοιού, το Δ.Σ. του συλλόγου σε συνεδρίαση του στις 20 Μαίου 2020 αποφάσισε να κάνει μια διερεύνηση αν υπάρχει πρόθεση από τα μέλη του να μην κλείσουν όλα τα Σάββατα Ιουλίου – Αυγούστου και διάθεση από φορείς και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους να βοηθήσουν με εκπτωτικές ενέργειες και επιχορηγήσεις δρομολογίων του αστικού κτελ .

Έγιναν συναντήσεις με επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς με αρνητικά αποτελέσματα . Ποιο συγκεκριμένα δεν πήραμε καμία απάντηση για εκπτωτικές ενέργειες από επαγγελματικούς συλλόγους αλλά και οι φορείς δεν επιχορήγησαν τα αστικά λεωφορεία που σημειωτέων δεν έχουν δρομολόγια προς Άρτα τους μήνες Ιούλιο , Αύγουστο.
Στην συνέχεια των αρνητικών αποτελεσμάτων απευθυνθήκαμε στους συναδέλφους μέλη μας , να μας απαντήσουν γραπτώς με σφραγίδα και υπογραφή στα παρακάτω ερωτήματα :

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ή ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ
(ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ , ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΗΤΗΣΗ)

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η
Με ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ποιο χρονικό διάστημα
θα προτείνατε για την εφαρμογή του?

1) ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΑ
(4/7/20 ΕΩΣ 29/8/20– 9 ΣΑΒΒΑΤΑ)

2) 11 ΙΟΥΛΙΟΥ εως και 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
(6 ΣΑΒΒΑΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΑΝ 297

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΚΛΕΙΣΤΑ 233(78,5%)
ΑΝΟΙΧΤΑ 64 (21,5)

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΙΟΥΛΙΟ – ΑΥΓΟΥΣΤΟ 202 (87%)
11 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 31 (13%)


Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω δηλαδή :
• την αρνητική διάθεση να ‘’βάλουν πλάτη’’ επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς (ο Εμπορικός Σύλλογος έχει εκπτώσεις ΙΟΥΛΙΟ – ΑΥΓΟΥΣΤΟ) για να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όλοι μαζί καταναλωτές στην Άρτα τα Σάββατα του καλοκαιριού
• τις απαντήσεις των μελών μας στην έρευνα και την τεράστια διαφορά στις απαντήσεις

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ελπίζουμε του χρόνου όσοι ‘’κόπτονται’’ για τα Σάββατα του καλοκαιριού, να ‘’βάλουν πλάτη’’ και όχι ‘’τα δικά μου…… δικά μου και τα δικά σας…… και αυτά δικά μου’’ !!!
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι , μεγάλη προσοχή στα μέτρα προφύλαξης από το κορονοιο ,και να δίνετε αίμα γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη!!!!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ