Ο θερινός σινέ «ΟΡΦΕΑΣ» αποκτά φέτος το καλοκαίρι ζωή και κίνηση. Κι επειδή πίσω από τη λειτουργία του βρίσκεται το ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Άρτας), θα προσθέταμε… ζωή χαρισάμενη.
Το περασμένο Σάββατο, με χρώματα που αγόρασε ο Δήμος, εθελοντές του ΕΚΑ (φωτο πάνω) έπιασαν μπογιές και πινέλα, κάνοντας αγνώριστο τον χώρο, ενώ παράλληλα είναι πεντακάθαρος τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ύστερα από ανάλογη εκστρατεία. Δεν μπήκε μόνο του στον θερινό σινέ το ΕΚΑ. Είχε προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία για την φροντίδα του από τον Μάιο με τον δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη. Ζητήθηκε προς αξιοποίηση γιατί έχει συγκεκριμένο πλάνο, που αναμένεται να δώσει πολιτιστικές διεξόδους σ’ όλους τους συμπολίτες μας.
Στον χώρο αυτό, λοιπόν, πρόκειται να εκτυλιχθεί το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του ΕΚΑ υπό την αιγίδα, βεβαίως, του Δήμου με πάρα πολλές εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων θα δούμε κινηματογραφικές ταινίες, θα συνομιλήσουμε ζωντανά με κορυφαίους σκηνοθέτες, θα ακούσουμε μουσική, θα απολαύσουμε αφιερώματα, ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις… Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Όσο για κείνους που θέλουν να τα συνδυάσουν ας πούμε με μια μπυρίτσα, θα βρίσκεται στη διάθεσή τους μόνο με 0,80 λεπτά.
Νομίζουμε ότι ο Δήμος έκανε την ιδανικότερη επιλογή. Περισσότερο αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος από το ΕΚΑ για να ζήσουν οι συμπολίτες μας αξέχαστες στιγμές στον «ΟΡΦΕΑ», δεν υπάρχει.

Αν όχι μηχανή, video wall μεγάλων διαστάσεων
ΓΙΑ τις κινηματογραφικές ταινίες στον σινέ «ΟΡΦΕΑΣ» φέτος το καλοκαίρι τίθεται μεν ένα ζήτημα σχετικά με τη μηχανή προβολής, ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι φίλοι της μεγάλης οθόνης δεν πρόκειται να τις στερηθούν.
Εάν δεν βρεθεί τρόπος προμήθειας τότε το ΕΚΑ έχει έτοιμη τη λύση. Μαθαίνουμε ότι θα νοικιάσει video wall διαστάσεων 4 μέτρων μήκους και 3 ύψους που προσεγγίζει ως εκ τούτου το μέγεθος της μεγάλης οθόνης. Διότι το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ