Οταν σου έχει παραχωρηθεί από το κράτος ένα περιουσιακό στοιχείο (asset) το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι μια μελέτη σκοπιμότητας των χρήσεων και οικονομικής επιβίωσης αυτών.
Το Ωδείο είναι μια ατυχής επιλογή γιατί ο Δήμος έχει ιδιόκτητο Ωδείο αγορασμένο μισό εκατομμύριο ευρώ. Άρα η μεταφορά του από την «κλινική Μπίκα» απαξιώνει και το Ξενία και το αγορασμένο με λεφτά των δημοτών κτίριο της οδού Ορλάνδου.
Η Βιβλιοθήκη στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών θα είναι μια τεράστια οικονομική πληγή για τον Δήμο. Αρκεί να μετρηθεί η επισκεψιμότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μονοπλιό και της Βιβλιοθήκης του «ΣΚΟΥΦΑ» στο αρχοντικό Γαρουφαλιά. Η αίθουσα εκδηλώσεων θα είχε νόημα αν υπήρχε επιτροπή εκδηλώσεων του Δήμου και αν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη επιβίωσής της.
Για τα εργαστήρια γλυπτικής και ζωγραφικής θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αρμόδιους ότι η Άρτα έχει ιδιόκτητη Δημοτική Πινακοθήκη με μηδενική επισκεψιμότητα που πρόσφατα μετατράπηκε σε αίθουσα αιμοδοσίας… Τόσοι φιλότεχνοι ζουν στην πόλη!
Για τα δωμάτια ηρεμίας ήδη γελάει όλη η πόλη. Πρέπει να εξηγηθεί στους Αρτινούς ότι το μηνιαίο κόστος του πολιτιστικού κέντρου θα είναι 40 έως 50.000 ευρώ, τα οποία θα πληρώνουν αυτοί από την τσέπη τους.
Δεν κάνουμε αντιπολίτευση σε κανέναν, το μόνο που μας νοιάζει είναι η πρόοδος της πόλης μας. Η μετατροπή του ξενοδοχείου Ξενία σε πολιτιστικό κέντρο θα είναι άλλο ένα ιστορικό λάθος για την Άρτα που θάβει οποιαδήποτε τουριστική προοπτική θα είχε η πόλη τα επόμενα 30 χρόνια.

*Ο Στάθης Μπαρτζώκας είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ