Δυστυχώς στην Άρτα ένα μόλις χρόνο μετά την προηγούμενη «απαγωγή» αλλοδαπών που είχε εντοπίσει η Ασφάλεια του νομού και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, νέα υπόθεση με θύματα και πάλι αλλοδαπούς, καταγράφεται στο αστυνομικό Δελτίο για την περιοχή μας.

Και το χειρότερο όλων, βέβαια, είναι ότι η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται με την ίδια κάθε φορά αγριότητα και με θύματα αλλοδαπούς που κρατούνται έγκλειστοι, πολλές φορές χωρίς σίτιση, με απειλές και τραυματισμούς από τους …δυνάστες τους απαγωγείς, προκειμένου να εκβιάζουν για λύτρα συγγενικά τους πρόσωπα ακόμη και στην άλλη άκρη της γης…

Στην νέα υπόθεση, η οποία απασχόλησε την Ασφάλεια Άρτας από την περασμένη Δευτέρα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν δυο εκ των θυμάτων και με σοβαρό τραυματισμό, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από το χώρο εγκλεισμού τους. Τα γεγονότα, σύμφωνα και με το αστυνομικό Δελτίο, εκτυλίχτηκαν ως εξής:

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία, σε περιοχή της Άρτας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι. Όπως καταγγέλθηκε λίγο πιο πριν είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κατακρατούσαν σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αφαιρέσει χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής τους.

Ύστερα από την καταγγελία, ενδελεχή αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη, ενώ οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών συνεχίστηκε.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ο χώρος όπου κατακρατούνταν οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.

Συνελήφθη και ο «φύλακας» απαγωγής αλλοδαπών στην Άρτα

Μια ημέρα μετά ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος που διακινούσε και παρακρατούσε παράνομα αλλοδαπούς σε περιοχή της Άρτας, συνέλαβε η Ασφάλεια.

Πρόκειται για αλλοδαπό που είχε ρόλο «φύλακα» στον χώρο της παράνομης κράτησης με σκοπό τον εκβιασμό για απόδοση λύτρων από τις οικογένειες συγγενών που ζουν στις πατρίδες τους. Ο συλληφθείς βαρύνεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε παράνομη εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ