Ετοιμες να πιάσουν δουλειά με ελέγχους για τον Covid 19 στον γενικό πληθυσμό του νομού μας είναι οι τρεις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που βρίσκονται ήδη στον χώρο του νοσοκομείου Άρτας.
Το πρόγραμμα ελέγχου εκπονείται αποκλειστικά με ευθύνη του ΕΟΔΥ, όμως ήδη η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο υγειονομικό τους πλήρωμα.
Πιο συγκεκριμένα οι τρεις κινητές μονάδες βρίσκονται σταθμευμένες σε χώρο που υπέδειξε η Διοίκηση εντός του νοσοκομείου προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια. Την ίδια στιγμή έχει παραχωρηθεί ένα γραφείο για το υγειονομικό προσωπικό τους. Κάθε κινητή μονάδα αποτελείται από δυο άτομα, ενώ κατόπιν οδηγίας του ΕΟΔΥ, το νοσοκομείο όρισε συντονιστή- γιατρό που θα τους συνδράμει στην διαδικασία προγραμματισμού των δειγματοληψιών, την διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, Λένα Αθανασίου.
Σε επικοινωνία που είχε ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», με τον διοικητή, Ευάγγελο Ντάκουλα, απάντησε πως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι έλεγχοι στο νομό, όμως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα το νοσοκομείο γι’ αυτό. «Εμάς μας ζητήθηκε μόνο να ορίσουμε συντονιστή- γιατρό και το κάναμε ήδη. Όμως οι κινητές μονάδες λειτουργούν απευθείας υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οπότε δεν έχουμε καμία άλλη αρμοδιότητα», εξήγησε.

Και έλεγχοι αντισωμάτων
Σύμφωνα με τον κ. Ντάκουλα, την ίδια στιγμή έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για την διεξαγωγή ελέγχου αντισωμάτων σ’ όλο το υγειονομικό προσωπικό του νομού. «Σ’ αυτή την διαδικασία, η οποία αφορά σε κάτι περισσότερο από 1.000 ανθρώπους, έχουμε τον συντονισμό», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο έλεγχος που θα αφορά σ’ όλο το υγειονομικό προσωπικό του νομού, θα πραγματοποιηθεί με αιμοληψίες στο χώρο του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ