Τα θηρία της «θεάς». Δύο ογκόλιθοι. Αριστερά ο Δημήτρης Μπέκας. Θεριό ανήμερο. Δεξί μπακ του Αετού και μετά εις την «θεά».
Δίδυμο σέντερ μπακ με τον Κωστάκη Τζαχρήστα (από Τσόπελα. Η μητέρα του ήταν το γένος Τζούμα από τους Μελισσουργούς, γεννηθείσα στο χωριό μας). Δύο ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου, πασίγνωστα σ’ όλο τον πλανήτη.
Ο Μήτσο Μπέκας (θηρίο) και ο Κωστάκης Τζαχρήστας (τέχνη). Αρχηγοί και οι δύο. Πίνουμε νερό από την ίδια πηγή. Από το «Τζουμέρνικο». Έπαιζαν μπάλα στην «Παναΐα» Μελισσουργών με φυσικότατο χόρτο. Μάχες… Μετά εδώ στις «Λάκες» του «Παπαχρήστου», του «Τράκαλη» κάτω στον γιαλό, στις αυλές των σχολείων.
Πίσω από το Β’ δημοτικό στο «Χωράφι» (πρώην καπνά Σερπετσέρ). Μαζί ήταν και στον «Άραχθο» (1950-1953). Ομάδα γειτονιάς (έχω φωτο). Τις αργίες έπαιζαν με ομάδες του κάμπου. Μάχες! Θρυλικές, ανεπανάληπτες μορφές. Το ξαναγράφω: Μήτσο Μπέκας, Κωστάκης Τζαχρήστας. Δεν πέρναγε ούτε κώνωψ…
Αμέτρητα τα ματς (1950-1960). Μια εικοσαετία. Δίδαξαν ήθος. Δίδαξαν μπάλα. Παρακαταθήκη τους η σεμνότητα, το ήθος, η τέχνη, η δύναμη. Εξουδετέρωσαν πλήρως μεγάλους επιθετικούς. «Μια χαψιά…». Παρέδωσαν (1969) ομαδάρα. Υποκλίνομαι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ