Μήνυμα με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις που για τα Γενικά Λύκεια ξεκίνησαν προχτές Δευτέρα 15 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μια μέρα μετά, εξέδωσε ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κωνσταντίνος Καμπουράκης (φωτο). «Με την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων-επισημαίνει- κλείνει ένας πολυετής κύκλος σχολικής φοίτησης και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις.
Ολόκληρο το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως ακολούθως: «Με την ευκαιρία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να απευθυνθώ σε καθένα υποψήφιο και σε καθεμιά υποψήφια των λυκείων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων κλείνει ένας πολυετής κύκλος σχολικής φοίτησης και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις. Είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία που καλείστε να αντιμετωπίσετε αλλά όχι όμως και η τελευταία. Να προσέλθετε στις εξετάσεις με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με αυτοπεποίθηση και με ηρεμία, διεκδικώντας το αύριο και ανοίγοντας τους δικούς σας δρόμους.
Να θυμάστε πως στη ζωή θα κληθείτε πολλές φορές να αγωνιστείτε για τους στόχους και τα οράματά σας. Οπλιστείτε με αγωνιστικότητα και αντιμετωπίστε, όχι μόνο τώρα αλλά σε κάθε στάδιο της ζωής σας, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, ως ευκαιρίες ωρίμανσης, εξέλιξης και προόδου.
Στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε αρωγούς τις οικογένειές σας και τους δασκάλους σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου αλλά και οι Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον αγώνα σας, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και αδιάβλητη διαδικασία των εξετάσεων.
Βιώσαμε όλοι, στελέχη, εκπαιδευτικοί, μαθητές/ τριες και γονείς μια πρωτόγνωρη και δύσκολη χρονιά, όμως το σχολείο κατάφερε, μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, να διατηρήσει ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία. Έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και χρειαζόμαστε τον ενθουσιασμό, τις ιδέες και τα οράματά σας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών μας για την ουσιαστική συμβολή τους στην προετοιμασία, στη διεξαγωγή και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Να γνωρίζετε πως είναι σημαντικό “να χειρίζεστε το υλικό των ονείρων σας” με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι οι επιλογές και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.
Σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ