Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να προχωρήσουν έργα βελτίωσης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Κορωνησίας, Στρογγυλής, Αμπελίων Αμμοτόπου και Παντάνασσας, υπέγραψαν ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑΑ.
Με την εργολαβία προβλέπονται και εργασίες αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης και διανομής μεταφοράς νερού, καθώς και υδραυλικών και Η/Μ εγκαταστάσεων στα υφιστάμενα αντλιοστάσια.
Στην Κορωνησία θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων, αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού μήκος 700 μέτρων περίπου και αντικατάσταση δικτύου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου διανομής στον οικισμό.
Στην Παντάνασσα θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης του δικτύου διανομής του οικισμού. Στα Αμπέλια Αμμοτόπου κατασκευή νέου καταθλιπτικού δικτύου και στην Στρογγυλή αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό.
Η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.147.864,79 ευρώ, προέρχεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.
Ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, δήλωσε: «Λύνουμε χρόνια προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης με νέα έργα και εργασίες αποκατάστασης των υφιστάμενων υποδομών, ενισχύοντας έτσι τις υποδομές μας και εξασφαλίζοντας την επάρκεια του νερού σε όλο μας τον Δήμο».