Δεντροφύτευση ελιάς, πορτοκαλιάς και λεμονιάς στην πλατεία Καραϊσκάκη, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Παρασκευή 5 Ιουνίου) από το Δήμο Αρταίων.
Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε ενημέρωση για τα οφέλη της ανακύκλωσης αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος στους μαθητές του 4ου δημοτικού και 4ου νηπιαγωγείου, από την διευθύντρια της υπηρεσίας, καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου, Ελένη Τζίμα, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν καπέλα και τσάντες ανακύκλωσης στους μικρούς μαθητές. Παράλληλα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου (followgreen), μοιράστηκαν φυλλάδια και κουπόνια επιβράβευσης εξαργύρωσης σε τοπικά καταστήματα, ενώ ο ήρωας της followgreen έπαιξε και διασκέδασε τα παιδιά.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργή συμμετοχή μας. Με τη συμμετοχή θα ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.
H πλατεία που σήμερα δενδροφυτεύσαμε και τα παιδιά των σχολείων που υιοθέτησαν τα δέντρα, είναι μια πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωσης, δημιουργία παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και ανάδειξη του αγάλματος του αρτινού Πολεμιστή του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε και θα υποβάλουμε στο ΕΣΠΑ πρόταση για να βάλουμε στην πόλη μας και τον καφέ κάδο ανακύκλωσης για τα οργανικά απόβλητα. Μέσα από τέτοιες δράσεις θέλουμε να ενισχύσουμε την πεποίθηση των νέων ότι η πόλη είναι ο καθένας μας και μπορούμε να την κάνουμε ακόμη καλύτερη από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις καθημερινότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ