Αρτινός ο δότης που χαρίζει τρεις ζωές

Χρ. Ναθαναήλ: «Συλλυπούμαστε αλλά και συγχαίρουμε την οικογένεια»

Δωρεά οργάνων ολοκληρώθηκε σήμερα (Σάββατο 13 Ιουνίου) το πρωί στο νοσοκομείο Άρτας, με δότη 55χρονο Αρτινό που χάρισε ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ο δωρητής νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας τις τελευταίες ημέρες, έχοντας καταλήξει μετά από ατύχημα (πτώση από μεγάλο ύψος) με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σύμφωνα με τον χειρουργό εντατικολόγο και διευθυντή της Μονάδας (ΜΕΘ), Χριστόδουλο Ναθαναήλ, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Τ», η δωρεά αφορά στους δυο νεφρούς και το ήπαρ. Τα όργανα παρελήφθησαν με κατεύθυνση το Λαϊκό νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό, όπου θα μεταμοσχευτούν σε συμβατούς με το δότη, ασθενείς.

«Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και παράλληλα πρέπει να την συγχαρούμε για την απόφαση της να δωρίσει τα όργανα, δίνοντας ελπίδα ζωής σε τρεις συνανθρώπους μας», τόνισε ο κ. Ναθαναήλ.

Η λήψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και προς τούτο, ο ίδιος επισήμανε προς τον «Τ», ότι «τα συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανήκουν σε όλο το προσωπικό της Μονάδας που συνέβαλε στην επιτυχή λήψη και παράδοση της δωρεάς»..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ