Την δημοπράτηση για το έργο που αφορά την βελτίωση ασφαλτόστρωσης β’ φάση του δρόμου Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που αποτελούσε για χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση τόσο σε επίπεδο κοινοτήτων της Κοιλάδας Αχελώου όσο και της ευρύτερης περιοχής, αφού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εν λόγω δρόμου, συνολικού μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που παράλληλα συνδέει την Άρτα με την Ευρυτανία.
Η πρώτη φάση για τη σύνδεση είχε δημοπρατηθεί με ποσό επίσης 5 εκατ. ευρώ στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υπουργός Υποδομών ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και είχε εκτελεστεί για συνολικό μήκος 4 χιλιομέτρων. Απέμενε, βέβαια, το υπόλοιπο 50% της απόστασης, κάτι που επί υπουργίας Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και με την υπογραφή του τότε υφυπουργού Οικονομίας – Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, εντάχθηκε στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.
Πλέον έλαβε το πράσινο φως της Οικονομικής Επιτροπής για να δημοπρατηθεί οπότε μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία για την κατασκευή του. Αυτό θα σημάνει και την ολοκλήρωση του άξονα σύνδεσης Άρτας – Ευρυτανίας, με συνθήκες ασφάλειας κάτι που θα συμβάλει τα μάλα στη συνεργασία των δυο περιοχών, σ’ όλα τα επίπεδα (παραγωγικά, κοινωνικά, οικονομικά και τουριστικά).
Εν τω μεταξύ εκείνο που οι κάτοικοι αναμένουν πλέον ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση στην περιοχή είναι η ολοκλήρωση του δρόμου Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος, συνολικού μή-κους 6 χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του δρόμου από Μεσόπυργο προς Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας μήκους 4 χιλιομέτρων από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, που κι αυτό είναι ενταγμένο στο ΠΔΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως μέχρι το Αυλάκι απομένουν ακόμα δύο χιλιόμετρα που περιμένουν επίσης να δουν… μπουλντόζες, διότι μόνο τότε θα δοθεί ολοκληρωμένη σύνδεση με την γειτονική Αιτωλοακαρνανία.
Τί είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης. Η ένταξη της β’ φάσης του δρόμου Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη στο ΠΔΕ είχε γίνει στις 5 Απριλίου 2019.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε μεταφέρει τότε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο σε δηλώσεις του για «θετική εξέλιξη ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/ ΠΕ Άρτας, της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες και της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία».
Τί ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας. Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ είχε εκφράσει τότε και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, σημειώνοντας: «Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα». Επιπροσθέτως είχε δηλώσει: «Με το που τελείωσε η πρώτη φάση του έργου συνεχίσαμε τις μελέτες γρήγορα και ουσιαστικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, καταθέτοντας έγκαιρα το τεχνικό δελτίο. Είναι αλήθεια ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Υποδομών. Τώρα στόχος είναι να δημοπρατήσουμε άμεσα το έργο ώστε να υλοποιηθεί η β΄ φάση. Επόμενος στόχος για εμάς είναι να μελετηθεί το επόμενο τμήμα Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος και ευελπιστούμε, με τη θετική ψήφο των κατοίκων της περιοχής, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον άξονα, υλοποιώντας αυτό το σημαντικό έργο. Όραμά μας παραμένει η άρση της απομόνωσης όλης της περιοχής και μέσω αυτού του σύγχρονου άξονα να συνδεθεί με την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία».
Και οι ευχαριστίες του Αντ. Κοσσυβάκη. Θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια και την τότε ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Οικονομικών, είχε μεταφέρει και το στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, με καταγωγή από την Μεγαλόχαρη και με έντονο ενδιαφέρον και δράση για την άρση της απομόνωσης της κοιλάδας του Αχελώου, Αντώνης Κοσσυβάκης.
«Ευχαριστούμε θερμά – είχε δηλώσει – τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη, Β. Ψαθά, για την εξασφάλιση των πιστώσεων. Ευχαριστούμε επίσης τον υφυπουργό Οικονομίας, Στ. Γιαννακίδη, τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Άρτας, Β. Τσίρκα. Αποτελεί έργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής μας και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Ελπίζουμε σύντομα να εγκριθεί πίστωση και για την συνέχιση του δρόμου μέχρι τον Μεσόπυργο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ