Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο θάνατος του εργαζόμενου πάνω στη βάρδια του, Χρήστου Ζορμπά.

Στην κεφαλή της πορείας είδαμε την αδερφή και συγγενείς του 29χρονου ηλεκτρολόγου, ενώ το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «όχι άλλο αίμα για την εργοδοσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Στην συγκέντρωση μίλησαν η Λαμπρίνα Σκορίλα, μέλος ΔΣτου Εργατικού Κέντρου Άρτας, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κυρτσιάς, ο οποίος ανέγνωσε την δήλωση των δικηγόρων της οικογένειας, που ζητούν να μην “κουκουλωθεί’ η υπόθεση.

Η Λαμπρινή Σκορίλα, εν μέσω έντονης συναισθηματικής φόρτισης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Για το Χρήστο, τον συνάδελφό μας που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «ΗΠΕΙΡΟΣ» κανένας δρόμος δεν οδηγεί στο σπίτι του. Ήταν κλεισμένοι από καιρό… Από το συνωστισμό των παραγόντων που καμάρωναν για το οικονομικό θαύμα που συντελείται στην Άρτα. Ήταν κλεισμένοι ασφυκτικά από τους δείκτες της κερδοφορίας…».

Στην συγκέντρωση, έντονη ήταν η παρουσία των καθαριστριών και τραπεζοκομων του νοσοκομείου Άρτας, που η δουλειά τους καθίσταται πλέον επισφαλής ύστερα από την απόφαση του ΔΣ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να αναθέσει καθαριότητα και σίτιση από το 2021 σε εργολάβο. Εκ μέρους του Σωματείου Συμβασιούχων μίλησαν η Αγγελική Παπαπάνου και Παρασκευή Βλάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ