Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για το εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Ήπειρος

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, του νέου εργαζόμενου που έχασε άδικα τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Ήπειρος.

Δυστυχώς, ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα έρχεται να αναδείξει με τον χειρότερο τρόπο τη ζωτική σημασία της αυστηρής τήρησης από τις επιχειρήσεις του κανονιστικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια. Την ίδια ώρα αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση βελτίωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου και ιδιαίτερα για τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η επιστροφή στη δήθεν κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται δεν προυποθέτει την προστασία των εργαζομένων και την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής. Για ορισμένους βέβαια η κανονικότητα συνδέεται με ελλιπή μέτρα προστασίας καi υγιεiνής και συρρίκωνση του εισοδήματος των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Απαιτούμε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα και την απόδοση ευθυνών όπου προκύπτουν.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here