Αυτό το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Για μας είναι καθαρό ότι και για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, όπως και όλα τα άλλα που βαφτίζονται εργατικά ατυχήματα, δεν φταίει η κακιά ώρα, η αβλεψία και η απροσεξία του εργαζόμενου, αλλά τα ελλιπή και πολλές φορές ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι ελλείψεις σε προσωπικό.
Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, όπως στην «Ήπειρο». Όπως την περίοδο της πανδημίας στον «Καράλη», έτσι και σήμερα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όπως λέει και η κυβέρνηση, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων πάνε περίπατο, μπροστά στο κόστος για τα μέτρα που πρέπει και μπορούν να ληφθούν προκειμένου να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες.
Σοβαρές ευθύνες εκτός από την εργοδοσία έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που συνεχίζει την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, δίνοντας άλλοθι στην μεγαλο-εργοδοσία να ξεσαλώνει, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα-τσεκουρωμένα μέτρα που προβλέπουν οι αντίστοιχοι νόμοι. Το γεγονός αυτό ενισχύει και την ασυδοσία των εργοδοτών, που μπροστά στο στόχο της μεγαλύτερης κερδοφορίας τους δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών.
Όπως λοιπόν την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, οι μεγαλο-εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι ατομική μας ευθύνη να μην αρρωστήσουμε, έτσι και στην επιστροφή στην κανονικότητά τους, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι είναι ατομική μας ευθύνη και να μην σκοτωθούμε εν ώρα εργασίας. Η ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών δεν υπάρχει πουθενά. Νομίζουν ότι θα τη βγάζουν πάντα καθαρή.
Τα «διαμάντια της Ηπείρου», σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, είναι βρώμικα, λερωμένα. Είναι βαμμένα με το αίμα του Χρήστου αλλά και εκατοντάδων άλλων εργατών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για το μεροκάματο.
Εκ μέρους της K.Ο. Άρτας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου, τους συγγενείς και τους συναδέλφους του.
Απαιτούμε:
Να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.
Να στηριχτεί άμεσα η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.
Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Να ενισχυθούν οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ